Jag kokar av ilska!

Nu har helevet frusit till is! Först vinner Finland Eurovision Song Contest och nu skall Al Gore få Nobels fredspris! Detta måste vara ett skämt!

Han åker runt i stora jumbojets som släpper ut massor med avgaser världen runt och predikar om att man inte skall skräpa ner naturen, han har gjort en film som antagligen har gjorts på ett så omiljövanligt sätt att det spelar ingen roll om han faktiskt lyckas övertyga en milijon männniskor om att leva miljövänligt, dem skulle ändå inte kunna kompensera för hans skit; Och detta får han Nobels fredspris för. Han har inte gjort något för mänskilgheten eller miljön men ändå får han detta åtråvärda pris. Ghandi föreslogs men blev anvslagen fyra, fem gånger och fick det aldrig, Bono har nominerats flera gånger men har aldrig fått det, men bara för att det är i ropet och politiskt korrekt just nu (precis som att det var politiskt korrekt att vara feminist runt år 2000) så får Al Gore Nobels fredspris. Det är ju fan skandal.

Han står ju inte för sina principer och åsikter heller; på 80-talet var han tillsammans med sin fru en av grundarna till PRMC (den förening som satte dem där små "parental advisory"-lapparna på skivor) och ansåg att rockmusik var djävulens verk och borde förbjudas, i alla fall skall inte barn och ungdomar lyssna på det. I somras så satte han ingång Live Earth där bl.a. Metallica och många andra av de band som han bara några år tidigare ansåg som "farliga" spelade. Så uppenbarligen så lever han inte som han lär och är bara en ögontjänare som hoppar på det ämne som för tillfället är trendigast. Ska verkligen en sådan person få Nobles Fredspris?

Men om vi nu antar att han faktiskt lever 100% miljövänligt, att han faktiskt har gjort en stor sak för miljön/mänskligheten/freden. Varför skall han, en man som släppte en film förra året, ändå få Nobelpriset i år när t.ex. Nobelpriset i fysik har granskats i 40 år innan dem har fick Nobelpriset? Varför skall inte Al Gore granskas i 40 år? Min förklaring är att Nobelpriskommiteén har fått hybris och vill hoppa på ett hett diskuterat ämne för att få lite rampljus på deras kala hjässor, eller eventuellt att Al Gore har mutat dem.

Kommentarer
Postat av: Gustaf

För det första, varför klaga? Hellre att någon öppnar folks ögon inför de klimatförändringar vi faktiskt står inför än inte.
Bono har inte fått fredspriset säger du? Han är väl en good guy men flyger inte han också runt i stora jumbojets och skräpar ner naturen?
Det står ingenstans att Al Gore vart med och grundat PMRC, hans fru gjorde däremot det, men han har vart med och vittnat inför senaten om "populärmusikens inflytande på dagens ungdomar" för PMRC, men där sa han varken att rock-musik är Djävulens verk eller att den borde förbjudas.

Slutligen tror jag att Nobelkommitén övervägt vad som är aktuellt just nu (som man måste i vårat 24/7-samhälle) och det största hotet mot mänskligheten NU är klimatförändringarna, därigenom hjälper de också till med att få folk mer medvetna om det. Är det inte ett av Nobelkommiténs delmål att fånga vanligt folks intresse för den vetenskapliga världen genom att föra de största upptäckterna/frågorna i rampljuset?
Alla som får Nobelpriset gör onekligen ett bra jobb och förtjänar det och årets pristagare är inga undantag. Al Gore tänker även donera 100% av sina prispengar (5 miljoner kronor?) till en miljöstiftelse, det visar väl ändå att han står för och stöttar sina åsikter och strävanden.

2007-10-14 @ 02:34:28
Postat av: Sara

Håller helt och fullt med Gustaf. Dessutom ska vi vara glada att någon med stort inflytande tar tag i det här eftersom att det är ett stort problem i dagens samhälle. Dessutom tror jag att han gör sitt allra bästa för att vara så miljövänlig som möjligt. Och vadå, att vänta i 40 år på att få sitt fredsnobelpris, det är väl ändå lite överdrivet? Liksom, en som har kommit på något inom fysik behöver ju vänta några år så att man ser att detta faktiskt stämmer/fungerar osv. Det någon gör något för miljön/freden syns mycket tydligare i samhället än det någon kommer på i fysik/kemi osv. Så nej, jag tycker inte att du ska gnälla på att de ger Al Gore detta pris eftersom att han säkerligen förtjänar det och att juryn skulle ha fått hybris tror jag inte heller. De har alldeles säkert diskuterat detta fram och tillbaka under en lång tid.

2007-10-14 @ 14:12:44
URL: http://sarasomtalar.blogg.se
Postat av: (Sara) - Som svar på din kommentar:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Hegel

Jo, han fanns.

2007-10-15 @ 18:46:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0