Musikvideor

Nuförtiden finns det få band som har riktiga musikvideor. Ja ni vet, sånna där som det fanns på det gamla goda 
80-talet då MTV var nytt, sånna där musikvideor som har en riktig historia att berätta, som är snyggt gjorda, som spränger barriärer och töjer på gränserna. Inte en sån där musikvideo med feta negrer som rappar, inte med halvnakna tjejer som kråmar sig framför kameran, inte en sån där musikvideon som i princip går ut på att dem filmar ett stort dansgolv på någon klubb någonstans och alla är glada och snygga, inte en sån där löjlig musivideo som bara är en i mängden. Dem värsta är nog i princip alla amerikanska rappare där musikvideorna är som mjukporr.
Men det fins några få guldkorn som fortfarande upprätthåller musikvideornas dalande stothet; Aerosmith har utmärkta musikvideor som nästan kan misstagas för små mini-filmer. Foo Fighters är ett annat bra band som med mycket humor och ett stort kostymförråd verkligen gör en historia av sin musik. Michael Jackson och även Madonna har varit pionjärer på detta men det var ju förståss på 80-talet; en gladare och enklare tid...
I början så var musikvideor ett nytt medium som inte ens alla använde, och MTV spelade gladiligen alla videor de kunde komma över. Idag är det tyvärr inte så, artisterna gört pliktskyldigt och en aning uttråkade sina musikvideor, ofta med inhyra Hollywood-skådespelare för att få lite extra trovärdighet, och MTV spelar numer (om dem spelar någon musik alls vill säga, för det är inte ofta nu för tiden. Fast det får jag ta en annan gång) helst redan etablerade artister och låtar som redan ligger på tio-i-top, och internet har tagit över ansvaret att få ut nya stjärnskott i artistbranschen.
Nä, musikviderorna har sannerligen förändrats. Och det är inte till det bättre. 

En glad överraskning

Före jul så hade Fishermans Friends sin mycket uppskattade gratisfika, denna gång även med en kristen tipspromenad. Denna gick jag, efter lite påtryckningar från de som anordnade det. Och idag fick jag en glad överraskning; jag kom på 3:de plats och fick ett presentkort på 100 kr på JC! :D Gissa vem som älskar Fishermans Friends?


Telefonsamtal

Hade mitt längsta telefonsamtal någonsin i går, från ca 01:00 till ca 09:00. Är lite stolt. Och förundrad...

I gott sällskap

Grattis grattis grattis till de här legendariska rockgudarna som råkar fylla år på samma dag som en viss annan person...
Tyvärr hade jag ingen bild på Coleman, men grattis till dig också! :D

RSS 2.0