Propaganda för Moderaterna och Alliansen

Jag röstade i går. Det kommer väl knappast som en överraskning att jag röstade på Moderaterna och jag tänkte försöka förklara varför.

Under dessa fyra år Alliansen har haft makten så tycker jag att de har gjort ett utmärkt jobb. De har avskaffat apoteksmonopolet vilket har gjort det lättare att köpa receptfria mediciner, de har gett mer pengar i plånboken och de har med säker hand fört oss igenom den värsta ekonomiska krisen i modern tid så bra att Serige inte bara har klarat sig näst bäst (endast Polen har klarat krisen bättre) utan också har minskat statsskulden. Detta bland annat genom att inte köpa Volvo och Saab som Socialdemokraterna ville.

Moderaterna tycker att det ska löna sig att jobba. Det ska inte vara så höga skatter att majoriteten av ens inkomst försvinner och att man får nästan lika mycket i bidrag som i lön. Det sporrar inte unga att utbilda sig och skaffa jobb. Det är inte bra för Sverige. Det har Moderatena tillsammans med Alliansen nu ordnat. Nu lönar det sig att arbeta.

RUT-avdraget har ordnat 11 000 jobb, mestadels för unga, invandrare och för kvinnor; grupper som har svårt för att få jobb. Det har också startats ett otal nya jobb. Trots detta vill de Rödgröna ta bort RUT-avdraget. Jag har aldrig hört något rikigt bra argument för detta, bara saker som att "det är mest kvinnor som jobbar i dessa företag, det är så typiskt att det är kvinnor som ska tvätta fönster och dammsuga" (är det så hemskt då? Det är ju ingen som tvingar dem att ta dessa jobb. Tror att de allra flesta hellre har ett jobb där de får städa toaletter än inget jobb alls) och "det är nästan bara höginkomsttagare som utnyttjar RUT-avdraget" (för det första förstår jag inte varför man ska ta bort något bara för att rika använder det. För det andra så räknar de Rödgröna alla som tjänar över 20 000 före skatt som höginkomsttagare; alltså de allra flesta. Vilket betyder att deras argument inte håller eftersom det faktiskt är barnfamiljer och medelinkomsttagare som använder avdraget allra mest). ROT-avdraget vill de dock behålla, i alla fall tills vidare. Att avdraget inte främjar kvinnor då det är mest män som är anställda inom dessa företag och att det är mest såna som de Rödgröna kallar för höginkomsttagare som använder även detta avdrag verkar inte spela någon roll. De argumenten är visst bara viktiga i debatten om RUT.

Alliansen har också sänkt arbetsgivaravgiften för unga för att göra det lättare och billigare att anställa unga. Detta vill också de Rödgröna ta bort med argumenten att det har gjort det billigare för stora företag som Mcdonalds och Liseberg. Återigen denna för mig oförståeliga hat mot allt framgånsrikt. Det är väl jättebra att det finns företag som satsar på att anställa unga och ge dem jobb. Att de också har gynnats av den sänkta arbetsgivaravgiften är enligt mig inget negativt alls. Nu kan de expandera och därmed anställa ännu fler ungdomar, precis det som är tanken med den sänkta avgiften. Om arbetsgivaravgiften höjs igen så kommer inte bara storföretag drabbas utan också lokala caféer och affärer - även det mycket populära arbetsplatser för ungdomar - något som de Rödgröna verkar glömma bort i sin iver att försvåra för storföretagen.

Det har blivit billgare att ha företag i Sverige och Moderaterna vill göra det ännu billigare. Idag har Sverige en av världens högsta skatter vilket inte gör det attraktivt för företag. De allra flesta företag flyttar från Sverige när de blir stora eftersom de får betala många miljoner i skatt om året. Med sänkta skatter så vill de stanna kvar vilket inte bara ger Sverige inkomster i form av skatt utan också många jobb.

2800 nya poliser, reformer för att hjälpa sjuka tillbaka till arbetet, fritt vårdval, en miljard kronor satsade på att korta köerna inom vården, höjt bostadsbidrag; listan på allt bra Alliansen har utfört under denna mandatperiod kan göras lång. Om de vinner även detta val kommer det listan vara ännu längre om fyra år. Det är också viktigt att inte rösta på Sverigedeomkraterna för att vi ska kunna ha ett tryggt Sverige. Oavsett vilket block som vinner så måste de kunna bilda en majoritetsregering för att kunna styra ordentligt. Om SD blir vågmästare så kan de styra lite hur de vill och de kommande fyra åren kommer att bli mycket sämre. I dag är det Alliansen som leder i opinionsundersökningarna och det är mest troligt att det är de som kan bilda en majoritetsregering. Om du vill ha en majoritetsregering utan SD som vågmästare och ett tryggt Sverige; rösta på Alliansen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0