Trött på debatten om Sverigedemokraterna

Nu börjar jag bli riktigt trött på allt snack om SD. Det enda dåliga med dem är att de har fått en vågmästarroll vilket kan göra det svårare för alliansen att regera, punkt.

I måndags så hölls det demonstrationer i både Göteborg, Stockholm och Malmö mot att SD kommit in i riksdagen. I samtliga tidningar skrivs det artiklar, ledare och insändare om hur hemska SD är. I de annars så sakliga nyheterna omnämns SD som främlingsfientliga. Det alla dessa personer och medier gör är att omyndigförklara det svenska folket. Majoriteten av de som röstat på SD är inte "rasister" eller "missnöjesröstare", det är svenska medborgare med rösträtt som tycker att SD tar upp frågor som är viktiga och har bra åsikter. Sen kan man tycka att dessa personer har "fel" åsikter och man själv har "rätt" åsikter men lika lite som man skulle ha protesterat om de rödgröna fick bilda regering, lika lite ska man ut och protestera nu. Sverige brukar alltid värna om och vara stolta för sin demokrati, men tydligen så gäller bara det så länge man har röstat rätt.

Lika lite som man kan kalla vänsterpartiet för kommunister, lika lite kan man kalla SD för rasister eler nazister. Visst har vänsterpartiet rötter i den kommunistiska ideologin, precis som SD har rötter i den nazistiska, men de har inte sådana åsikter eller politik idag.

Det som stör mig allra mest är att politikerna försöker tysta ner SD. Ända sedan partiet bildades 1988 så har meda och politikerna ignorerat, tystat ner och vägrat ta debatter med SD i hopp om att om man inte låtsas om problemet så finns det inte och kommer inte in i riksdagen. Grejen är bara att SD har kommit in i riksdagen, eran taktik funkade inte. Men istället för att inse detta och byta taktik så fortsätter man att ignorera paritet. Ohly vägrar låta sig sminkas i samma rum som Jimmie Åkesson till och med. Exakt samma taktik har prövats i andra länder mot s.k. främlingsfientliga partier och vad har resultatet blivit där? Jo, i Nederländerna tog PPV:s partiledare Geert Wilder upp invandringen och integrationsfrågor som sina viktigaste frågor, frågor som ignorerades av de övrga parterna. PPV är nu landets tredje största parti. I Danmark så så vägrade de andra partierna att samarbeta med Dansk folkeparti när de kom in i folketinget 1998. Nästa val fick de dubbelt så många röster. Känns det igen? Trots dessa närliggande exempel på exakt det som sker i Sverige så verkar varken politker eller media se kopplingen. Det man ska göra är ju självklart att ta debatten. Om SD aldrig ställs mot väggen och det enda man får höra är pariets egna positiva ord om sin politik, så kan man ju inte få något annat än en positiv bild av deras politik. Det är så simpelt egentligen. Det finns många hål i SD:s politik; till exempel så vill de kraftigt minska invandringen från utomeuropeiska länder och istället satsa på att lösa problemen på plats i dessa länder. Samtidigt vill de dra ut de svenska styrkorna ur Afghanistan och kraftigt minska biståndet till samtliga länder. Detta är ju något som inte går ihop och något som man lätt skulle kunna ställa dem mot väggen för och därmed ge en negativ bild av SD. Det man ska göra nu är att ta upp integrationsfrågorna och göra något åt den kraftigt misskötta invandringspolitik Sverige har nu. Men det är det ingen som gör.

Sen ska det också sägas att SD har åsikter i fler frågor än invandring och integration. Till exempel så vill de satsa en miljard kronor på kvinnojourer, en ganska bra fråga och något som alla partier kan skriva under på. Vad jag vill säga är att det är lätt att rösta nej till eller förkasta alla frågor SD har enbart för att de inte har politiskt korrekta åsikter i en del frågor. Det är lätt att man gör det.

Jag vill understryka att jag på inget vis sympatiserar med SD, jag skulle aldrig rösta på dem. Men jag är så oerhört trött på denna ensidiga debatt och att man konsekvent vägrar att ta debatten med SD ens i debatter som handlar om SD. Det ingen verkar förstå är att det är svenska folket som har röstat på SD, inte någon osynlig makt i något hörn där borta någonstans. Men istället för att ta debatt med svenska folket, att försöka göra något åt denna enligt många viktiga fråga, så fortsätter man att debattera med och protestera mot den osynliga makten borta i hörnet istället för att identifera problemet och ta debatten med SD.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0