Ny frisyr, typ

Nu har jag varit å klippt mig. Det blev en lång page utan lugg, precis som Annie bestämde. :) Jag tycker att det blev rätt bra, det är ju inte fult direkt, bara det att jag hade velat ha liksom en större vinkel, att det skulle vara större skillnad mellan det kortaste och det längsta. Nu ser det nästan ut som en liten bob. Och min gamla snelugg är ju kortare än resten av håret därfram, så det är liksom kort bak, lite längre, lite längre, längst, och kort igen med sneluggen. Aja, får låta det växa lite å sen klippa mig igen. Kanske en kompis kan klippa, ska ju bara klippa lite kortare därbak typ. Skulle ha färgat håret idag och så men Nina, det kompis som vi skulle färga håret hos, mådde dåligt och gick hem från skolan. Så hon ska få friska till lite innan vi har hårfärgningsdag. I morgon kanske, eller nästa vecka i värsta fall. 

 

Hemma igen

Igår kom jag och resten av min klass hem från våran Danmarksresa. Det var väldigt roligt men också väldigt tröttsamt med en massa aktiviteter och låååånga promenader genom Köpenhamn varje dag. Vi har varit på en massa museér, promenerat genom mysiga stadsdelar, kollat på byggnader, shoppat på Ströget och mycket mer. Vi bodde på ett vandrarhem på Amager, en liten bit utanför centrala Köpenhamn, men det gick fort att ta sig in med metron. Vädret var jättefint varje dag. Vet inte riktigt vad jag ska berätta mer, jag är trött å seg, men på min bdb finns massor med bilder, precis som vanligt.

Demokrativecka

Under veckan som har gått har det varit demokrativecka i skolan vilket har inneburit att samtliga riksdagspariter och deras ungdomsförbund har haft montrar i gatan i skolan och att ett flertal debatter har ägt rum. Det har varit mycket roligt och intressant tycker jag; jag är ju väldigt intresserad av politik så det var ett ypperligt tillfälle för mig att diskutera med representanter från de olika partierna och ställa dem till svars. Mest hängde jag vid mufs och lufs montrar, mestadels för att det står mellan dessa två partier när jag ska rösta om ett år. Jag har även länge funderat på att gå med i ett politiskt ungdomsförbund så jag passade på att fråga dem om det också. Moderaternas och Folkpartiets politik är ganska lika, speciellt deras ungdomsförbundspolitik. Det känns som om Moderaterna liksom får mer gjort och har mer makt eftersom de är ett större parti, men samtidigt tycker jag väldigt mycket om Folkpartiets ideologi och tanken på liberalism.

När jag kom hem läste jag igenom alla mina broschyrer, läste på mufs och lufs hemsidor och slutligen på moderpartiernas hemsidor för att göra  ett moget övervägande. Jag hade bestämt mig, jag ska gå med i ett ungdomsförbund, frågan är bara vilket. Till slut bestämde jag mig för moderaterna. Muf verkar vara ett stor och bra ungdomsförbund med många aktiviteter och en politik som passar mig. Dessutom så samarbetar luf och muf ganska tätt, så jag är inte alltför långt borta ifrån min liberalism. Jag har inte anmällt mig än men ska göra det snart. Sen kan jag stolt kalla mig mufare!

Jag ska på AC/DC!

Jag är så fruktansvärt glad! För ett tag sen så deltog jag i en tävling där förstapriset var två biljetter till AC/DC i sommar. Det var ett halmstrå, och jag grep efter det. Och med rätta, för idag så fick jag ett mejl där det  stod att jag har vunnit! Jag ska på AC/DC! Jag är gladast i världen just nu! :DSnart får jag se dem på riktigt...

Hårproblem

Mitt hår är slitet och beöver klippas, dessutom är jag sugen på att klippa en riktig frisyr. Men vilken? Är lite sugen på page, några tjejer i klassen sa att jag skulle passa i det. Vad tror du? Skulle det se bra ut? Problmemet med mitt hår är att jag sällan orkar platta det så det måste se acceptabelt ut när det är lockigt och lever sitt egna liv också liksom. Ska i samma veva färga håret mörkbrunt också, eftersom både Gustaf och Isabella har sagt att jag skulle passa i det.

Ska bara ta tag i mig själv också.

Påsklovet är slut

Första dagen i skolan efter påsklovet. Det var faktiskt inte alltför tungt att lämna sängen idag, öven fast jag inte direkt studsade upp ur sängen. Påsklovet hade gärna ha fått vara längre, mycket längre. Det var lite kul att träffa kompisarna å så igen, men runt tio var jag redo för sängen igen. Hur kan man vara så trött? Jag märker inte alls att jag har fått sova ut ordentligt varje dag i över en vecka. Fick en positiv nyhet i alla fall, historiauppsatsen flyttas fram två veckor, underbart. Lite mindre panik där.

Nu ser jag verkligen fram emot helgen, och den extra ledigheten vi får första maj.

Glad påsk!


Glad påsk!


Så jävla äckligt

Köpte ett måste på mitt nattygsbord; en burk Klöver Vaseline. Huskur mot allt från munsår till torra armbågar! Dock märkte jag till min förskräckelse att någon i butiken har tagit en stor klick av innehållet i min burk. Så jävla äckligt med någon annans fingrar i min burk, de kan ju ha aids eller vad som helst! Vem gör så, allvarligt? Har de inte råd att lägga 20 spänn på en egen burk utan måste nalla lite i butiken? Jag kan ju inte lämna tillbaka min burk heller, för hur ska jag bevisa att det inte är jag som har tagit vaselin ur burken? Nä, jag löser det helt enkelt genom att ta allt vaselin runt gropen, så slipper jag nog aids.


Idag

Har varit i Borås med bror min idag. Köpte kläder, skor, underkläder, nya hörlurar, puder, påskägg med tillhörande godis och lite annat smått och gott. Nu är alla mina pengar slut, men det var värt det :) Eller nej föressten, kom på nu att pappa är skyldig mig 250 kr, så lite pengar har jag. Skönt, är inte kul att vara helt pank.

Inte kul att vara sjuk heller, vilket jag är nu. Eller jag är nog så gott som frisk men ändå, lite synd om mig är det allt. Det är min gubbe som har smittat mig, stackaren är jättesjuk men vägrar att inse det.

I övrigt är allt som vanligt; jag har massor med skolarbete men gör alldelles för lite. Precis som det ska vara ;)

Vädret, påsk och annat tänkvärt

Våren verkar änligen vara här, det känns bra. Igår hade vi historialektion utomhus, Peter bjöd till och med på glass. Underbart var det, fler lärare borde förflytta sina lektioner utomhus när vädret är vackert. Hoppas att vädret håller i sig nu när jag är utsläppt på påsklov. Så underbart att vara ledig en vecka. Lite synd dock att jag har varit tvungen att ta hem en hel del skolarbete, jag har en del läxor och uppgifter att göra till efter lovet. Men det går alltid att förtränga sånt. :) Hade faktiskt hoppas få träffa en del trevliga kompisar också under lovet, ska höra av mig till Ceder och Erik för att se vad de har för sig. Hanna, Cassie och Emil har jag redan pratat med. Trevligt trevligt.

Föressten, jag och Långsam diskuterade en filosofisk fråga idag. Vad är bäst att få; IG+ eller IG-? Vad är närmast G liksom och vad är mest positivt att få? Tål att tänkas på...

RSS 2.0