Jag ser numera ut som en pirat med dålig munhygien

I lördags var det vanliga gänget hos Långsam för att fira hennes födelsedag. Hennes hund Kiddy var som alltid livlig och glad och ville hälsa på alla, även på Isabel som är rädd för hundar. Jag böjde mig då ner för att fånga Kiddys uppmärksamhet. Jag känner Kiddy och tycker om hundar så det är bättre om han slickade och viftade på svansen på mig istället för på Isabel. Kiddy är dock inte så smart så han förstod inte riktigt att han inte behövde hoppa längre när jag satt på knä. Resultatet blev att han skallade mig. Efteråt kändes ena tanden konstig och jag hade blodsmak i munnen. En snabbtitt i spegeln konstaterade att Kiddy hade lyckats slå ut en bit av min ena tand. Jag har tid hos käftis nästa tisdag men tills dess så får jag väl låta bli att le. ;)
Okej, det är ju inte så stort, men det syns mycket när jag pratar och ler.


Tröstätning

I dag började som en deppdag. Ingen speciell anledning, men det kändes bara fel och sen blir allting värre. Engelskan gick skit, nyckeln till téskåpet var borta så jag fick inte min dagliga dos té, Långsam skolkade så jag hade ingen att skoja med, allting var bara allmänt skit. Även Isabel, Nina och Emma var deprimerade av olika anledningar. Vid halv elva föreslog Nina och Isabel att vi skulle gå till matsalen och tröstäta. Jag och Emma sa att vi inte var hungriga och att det bara var önödigt att äta halv elva. Isabel och Nina sa "Jaha, men vi behöver tröstäta, vi går till MM!" och så försvann dem. Ungefär en kvart senare kom de tillbaka, med två Ben & Jerry´s! Emma blev som galen och anföll Nina som höll i glassen med Cookie Dough-smak. Vi fyra högg genast in på glassen och det dröjde inte lång stund innan vårat glada humör var tillbaka. Det är helt galet vad lite frosseri kan göra för humöret!


Nobelpriskommitén är ett skämt

Alltså, nu får dem fan ta och ge sig! Först Yassir Arafat, sen Al Gore förförra året och i år får Barack Obama Nobels Fredspris. Är detta ett skämt? Exakt vad har Barack Obama gjort för freden på sina inte ens tio månader på posten som världens mäktigaste man? Vad är egentligen kraven för att få fredspriset? Jag är en bättre kandidat än Obama, ge mig Nobelpriset! Han belönas för sina "visioner och hårda arbete för en värld utan kärnvapen". Visioner ska inte belönas innan dem genomförs, och dem har sannerligen inte genomförts än. Han har inte gjort någonting för freden under sin presidenttid, det räcker inte att den populistiska kommitén uppenbarligen fortfarande tycker att det är spännande med en svart president.

Norska stortingets Nobelkommité borde avsäga sig jobbet på grund av inkompetens. Jag åtar mig gärna uppdraget istället.

Jag är så klantig 2

Jag sov över hos min man onsdag till torsdag så på morgonen när jag skulle med bussen till skolan var min väska fylld huller om buller med kläder, skolböcker och annan skit. När jag kliver på bussen och ska ta upp min plånbok ur väskan så hänger naturligtvis ett par använda spetstrosor med. Där står alltså jag, längst fram i bussen, och viftar med använda trosor istället för busskort. Skjut mig, Skjut mig nu.


Jag är så klantig!

I morse när jag duschade och tvättade håret så gjorde jag en riktigt klantig grej. Balsamet var nästan slut så jag lyckades inte klämma ut tillräckligt mycket balsam till mitt hår. Som tur var fanns det en ny flaska balsam på badrumshyllan, så jag tog en skvätt ur den också så att jag hade tillräckligt. Jag började masssera in balsamet i håret och märkte snart att det löddrade väldigt mycket. "Oj då, har jag inte tvättat ur schampot ordentligt?" tänkte jag. Ju mer jag höll på med håret, desto mer löddrade det. Dessutom så kändes håret strävt och inte alls sådär mjukt och följsamnt som det brukar bli av balsam. "Fan vad underligt att jag inte lyckades skölja ur schampot ordentligt, det har ju aldrig hänt förut". Då slog det mig att det kanske inte var balsam i den nya flaskan. Jag sträckte mig efter den och mycket riktigt, det var schampo och inte balsam. Jag har alltså tvättat håret med schampo två gånger i dag och inte använt balsam alls. Bra jobbat Nico!

Glad kanelbullens dag!Finns det något godare än färska kanelbullar med mjölk? Jag tror inte det.


Skor i Borås

I fredags var jag och min bror i Borås, en tradition för oss. Tradition är det också att äta på Tellus. Vi har nog ätit på den pizzerian varje gång vi varit i Borås åtminstonde de senaste tre fyra åren. Jag har försökt föreslå andra ställen och andra maträtter men min konservative bror envisas med en kebabpizza special på Tellus :)

Jag köpte tre par nya skor. Det blev ett par svarta högklackade med guldkedja på hälen, ett par svarta högklackade stövlar med nitar vid vristen och ett par platta fodrade svarta boots som jag starkt misstänker är för barn (men det ignorerar jag). Pappa och, speciellt, Daniel klagade på att jag tar upp all plats på skohyllan med mina skor så jag tvingades rensa bland mina älsklingar. Två par skor, ett par sandaler och ett par stövlar fick lämna mig. Nu har jag bara femton par skor, av dem är tio högklackade. Det är väldigt förvånande med tanke på att jag inte är någon van klackbärare och får ont i föttrena om jag har klackar i mer än en halv dag. Påminn mig om att inte köpa fler klackskor.

RSS 2.0