Gott nytt år!

Hoppas att du har haft ett bra 2010 och att du kommer att få ett ännu bättre 2011. Hur ska du fira nyåret? Själv ska jag åka till Klas. Vi skulle ha haft middag tillsammans med ett annat par, men de ringde nu på morgonen och sa att de inte kunde komma trots allt. De hade tydligen blivit magsjuka. Så nu har jag och Klas massor med mat som vi måste äta upp själva. Kan nog bli kul och mysigt ändå.

Ha en underbar sista dag på 2010!

Privat fest

Idag är det juldagen, vilket tydligen är en dag då man ska gå ut och festa. För mig är juldagen lika viktig och speciell som julafton, det är ingen dag man drar ut på krogen på. Dessutom har jag inte haft lust till att festa idag. Jag har till och med bytt om till nattlinne (som jag för övrigt fick i julklapp). Men nu, sen en stund tillbaka har jag känt den där festkänslan komma krypandes. Jag ska ingenstans dock, sitter ju osminkad och i nattlinne, känns lite sent att göra iordning sig och sticka någonstans halv tio på kvällen. Därför lyssnar jag nu på min nya 80-tals skiva, dicker vin och dansar runt i mitt rum. Vem sa att man inte kan ha fest själv? ;)

God jul!

Hoppas att du får en underbar dag med massor med mat, släkt och julklappar.


The Return of the Bullmamma

I min gamla klass, på gymnasiet, var jag känd som Bullmamman. Jag var alltid den som köpte kakor och fika åt alla, även special-fika åt de som var allergiska, och ibland till och med bakade jag till min klass. Det var något jag tyckte om att göra; att se mina klasskompisar tacksamt slänga sig över mina nybakade kakor gjorde det värt att gå upp två timmar tidigare för att baka.

Nu i universitetet så finns inte samma sammanhållning, man har inte ens klasser utan "grupper". Det har gjort att jag inte kunnat få utlopp för min Bulmammiga sida. I dag var det sista sagen på terrminen men vi hade ingen julavslutning - det har man inte heller på universitetet - utan det är mer att det inte är några föreläsningar resten av veckan. Detta tyckte jag var tråkigt, så tråkigt att jag lät min inre Bullmamma ta över. Innan skolan gick jag till ICA Forum och köpte pepparkakor och en påse Twist. Väl i skolan gömde jag dem i min väska och väntade tills alla var inne i lektionsalen innan jag tog fram dem och förklarade att alla som ville fick ta. Genast bröt en spontan applåd ut och stämmningen höjdes några grader. Det var härligt att höra en hel klass knapra på kakor igen, och jag fick många tacksamma kommentarer.

Jag älskar att vara Bullmamma!

Julbak

Har ju inte berättat om i lördags för dig. Varje år brukar jag och mina tjejkompisar från gymnasiet samlas för att baka julgodis och i lördags var det dags igen. Vi var bara fem i år, för Imberg var i Tyskland och Nina och Isabel kunde inte i sista stund. Men vi hade det väldigt trevligt även fast vi var så få.

Det viktigaste när vi julbakar är inte allt julgodis utan att umgås, och det märktes inte minst i lördags. Nu när vi har tagit studenten träffas vi väldigt mer sällan än vad vi gjorde förut och vi saknar verkligen varandra. Eller, jag saknar dem i alla fall. Vi tar verkligen tillvara på när vi kan träffas och därför har vi alltid väldigt roligt. Som nu i lördags; när vi satt där i Särndahls vardagsrum och åt godis, drack glögg, pratade och skrattade så hade jag den där varma känslan i magen. Det är bara så himla trevligt och roligt att umgås med dem!

Längtar tills nästa tjejkväll!

Jag håller mig nog till pulka

Har precis kommit ut ur en lång och varm dusch. Behövde det eftersom jag var helt genomfrusen efter att ha åkt skidor med Anna-Maria. Vi har pratat om att hon ska lära mig åka skidor i flera år och i dag blev det äntligen av. Jag är inte mycket för vintersporter, och det är helt enkelt för att jag suger på dem. Vet inte hur många gånger jag har ramlat i dag; suddade ut spåren på vissa ställen eftersom jag låg och kravlade i snön. Men jag kunde till slut åka lite grann i alla fall, och jag blev riktigt duktig på att ta mig upp igen efter att ha ramlat.

Tillfälligt ansiktsförlamad

I går hade jag tid hos tandläkaren för att laga två hål. Är inte rädd för tandläkarbesök, det har jag aldrig varit, men var lite extra nervös eftersom det var första gången jag lagade hål (förutom ett jättesvagt minne av att jag har lagat ett hål i en mjölktand när jag var liten). Har ju hört massor med skräckhistorier om bedövningar som inte verkar, tandläkare som lagar fel tand och ondskefulla borrmaskiner. Min tandläkare visade sig vara jättebra, han förklarade hela tiden vad han gjorde, varför han gjorde det, med vilket redskap och hur lång tid det skulle ta. Och det var faktiskt inte så farligt. Jag kände ingenting och allting gick väldigt smidigt. Visst är borrljudet lite obehagligt, men det blir ju bättre av det. Det värsta tyckte jag var bedövningen, eller snarare att kinden svullnade upp och min överläpp hängde. Jag såg ansiktsförlamad ut i flera timmar och kunde inte äta förrän på kvällen. Som tur var släppte det någon timma innan jag skulle åka på fest med Klas, annars hade jag nog velat stanna hemma.


En månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller 20. Jag bävar. Jag vill verkligen inte bli äldre, det räcker nu! Bara en månad kvar av mina tonår. Usch vad gammal jag är! :(

Lunch med Sofia Arkelsten

Var i Borås idag eftersom jag var inbjuden av MUF på en lunch med Sofia Arkelsten, Moderatrernas presssekreterare. Från MUF var vi fyra stycken, sen var det lika många från Moderaterna i Borås. Jag var där i egenskap av att jag försöker starta upp MUF i Mark. Sofia var jättetrevlig, hon skrattade och skämtade och verkade genuint intresserad av det som pågick i Borås och Södra Älvsborg. Jag brukar vara ganska påverkad av jantelagen vid såna här tillfällen; vill inte ta för mycket plats, hoppas på att tillfällerna ska komma till mig istället för att skapa egna osv. Det senaste halvåret eller så tycker jag dock att jag har blivit duktigare på att ta för mig mer och ta tag i saker, och de bevisade jag för mig själv idag också. Jag haffade snabbt en plats mitt emot Sofia och sa ofta min åskit om det vi pratade om och tyckte att jag var ganska duktig på att framhäva mig själv. Det leder ju såklart inte till någonting, men jag tror ändå att när hon åkte därifrån så var mitt ansikte ett av de hon kom ihåg. Sen att hon kommer ha glömt det i morgon är en helt annan sak.

Men det var en riktigt rolig och trevlig lunch, jag är glad att jag blev bjuden. Intressant att träffa partitoppar, det ger en energi och lust att fortsätta.

IKEA

Igår var jag och Anna-Maria på IKEA. Vi hade pratat jättelänge om att åka dit, i flera år faktiskt, så det var väldigt efterlängtat. Vi ägnade verkligen hela dagen där och hann gå två varv på varje våning. Mot slutet hade det hänt något med oss båda, vet inte om det hade med låg blodsockerhalt att göra eller vad det kunde vara, men vi blev väldigt flummiga, skrattade åt allt och slängde ner allt vi såg i vår kundvagn. När vi var färdiga med handlandet så var den överfull och mycket tung. Vi fick sätta oss i en gång i lagret och börja sortera ut det vi egentligen inte ville ha. Vi fyllde en hel IKEA-kasse med saker vi inte riktigt visste varför vi hade plockat med oss. Den kassen lämnade vi där bland lagerhyllorna sen ;) Det roliga var att både Anna-Maria och jag åkte dit med inställningen att bara köpa en grej; det slutade med att vi åkte hem med betydligt mera. Slutade med tjugo olika föremål för min del, ser jag nu när jag tittar på kvittorna, och minst lika många för Anna-Maria. Ska dock försvara mig med att allt var inte mitt, en del grejer var faktiskt sånt som andra bett mig att köpa när jag ändå var på IKEA.

RSS 2.0