Påsken

Jag har haft en underbar påsk!

Som du omöjligt kan ha missat, eftersom jag har beklagat mig för alla i min närhet, så kom Klas hem från Tjeckien i torsdags natt. Så på Långfredagen så åkte jag hem till honom så fort jag kunde, längtade efter honom så! Sen var min tanke att jag skulle åka hem på påskafton och kanske komma tillbaka på påskdagen eller annandagen. Det var ju trots allt påsk, och hur mycket jag än hade saknat honom så var det en familjehögtid. Men det gick sådär, kom hem idag (tisadg). Men jag har träffat familjen ändå, jag och Klas åkte till min farmor för påskmiddag på påskdagen. Vi har varit ute mycket i det fina vädret, myst tillsammans, jag överraskade honom med ett påskägg, var på en (misslyckad) fest hos Grund, varit på släktträff hos hans morföräldrar, badat nakenbad i sjön, grillat, ätit glass - kort sagt har vi haft en mycket trevlig påsk :)

Tillbaka till dagisnivå

Jag har länge haft en fix idé om att göra armband med plastpärlor som man gjorde när man var liten och i lördags när jag var i Göteborg för att gå på utbildning med MUF så upptäkte jag att jag hade en stund över. Jag beslöt mig då för att styra mina steg mot Panduro. Där köpte jag inte bara snöre med resår, vilket var min egentliga mening med besöket i butiken, utan också nya pärlor. Jag har varje dag sedan dess suttit och pärlat mina armband. Jag har till och med gjort ett till Klas som jag ska tvinga honom att ha på sig. Jag är inte särskilt pysslig alls, det har jag aldrig varit, men det här tycker jag är riktigt roligt. Jag längtar tills jag får pengar igen så att jag kan köpa fler pärlor.


Ny chans att välja framtid

Förutom att gå på Eriks utlyttningsfest i lödrags så var jag i Göteborg på val-kick off med alla MUF-distrikt i Västra Götaland. Vi var i Göteborg där vi lyssnade på tre föreläsningar och slutligen blev bjudna på mat på restaurang ETT. Det var en mycket intressant och givande dag med många tips på hur vi ska vinna valet.

Jag hoppad verkligen att du efter att ha läst så här långt inte sitter och tänker "val? Va? Var inte det i september?". Om du gör det så kan jag upplysa dig om att den 15 maj, om mindre än en månad alltså, är det omval i regionen i Västra Götalands län. Alla över 18 får rösta i det och jag hoppas att du kommer att göra det också. Regionen bestämmer bland annat om sjukvården, infrastruktur, utbildning, kollektivtrafiken och kultur - ganska viktiga frågor med andra ord.

Moderaterna vill göra många förändringar. En sak är att de vill köpa in ännu en ambulanshelikopter. I dagsläget finns bara en helikopter men då den endast kan användas nio gånger av tio så vill vi köpa in en till för att täcka hela behovet. Det kan göra stor skillnad med ytterligare en helikopter som kan hämta människor på öarna i skärgården eller som bor långt ifrån ett sjukhus.

Akuten måste bli effektivare, det är inte acceptabelt att få vänta i flera timmar i väntan på vård. Vi vill att att man som längst ska sitta en timme i akuten innan man får träffa en läkare. Detta kan uppnås bland annat genom att anställa fler läkare som får jobb på akutavdelningen, istället för att hämtas från andra avdelningar som det ser ut i dagsläget. Ett annat sätt att redan i ambulansen kunna ställa diagnos och skicka in patientuppgifter för att på så sätt ta patienten direkt till operationssalen och skippa mellanhänder.

Moderaterna siktar på att fördubbla antalet resenärer med Västtrafik till 2020, något som flera andra partier också skiver under på. Miljöpartiet till exempel vill att alla resor, oavsett om man åker från Kinna till gymnasiet eller ända till Göteborg, ska endast kosta 10 kr och att månadskort som mest ska kosta 500 kr. Detta är självklart jättebra, i en perfekt värld där allting är gratis. Vi bor dock inte i denna perfekta värld och måste inse att finasieringen för detta både kommer att innebära höjd skatt och minskade resurser för sjukvården. Ett annat problem är att fler resenärer betyder främst ökade antal passagerare under rusningstrafik. De nya bussar och tåg som köps in för att täcka det ökade behövet kommer att stå tomma resten av dagen, vilket också är ett problem som måste lösas. Moderaterna vill därför snarare effektivisera kolllektivtrafiken i den form den är idag och har insett att födubbla antalet resenärer om 9 år är ett mål man bör sträva mot men kanske inte uppnår.

Något som Moderaterna har kämpat för de senaste 10 åren är att Skene sjukhus ska bli självständigt med egen styrelse och inte vara en del av SÄS. Socialdemokraterna är emot detta men vi är övertygade om att det är en förutsättning för att det ska vara en fungerande och effektiv verksamhet.

Sådärja, några punkter om vad Moderaterna vill åstadkomma om de komme till makten. Hoppas att du följer med i debatten den knappa månaden som är kvar till valet och glöm inte att rösta.

Lyder inte farmor

Bara för att min man är borta så sitter jag inte hemma på fäbon och väntar på honopm, jag var minsann ute på dumheter både i fredags och i lördags.

I fredags var det Gråfalk som bestämde sig för att ha fest. Jag var tveksam först, var inte på jättestort humör för fest egentligen, men jag ändrade mig och dök upp i alla fall. Träffade Adde där, som jag inte tror att jag har träffat sedan studenten, och spenderade en hel del av kvällen med att prata med honom. Annars var det som vanligt, mycket dans och roliga upptåg. Jocke fick på sig min BH och fyllde ut den fint med två granatäpplen. Festen dog tyvärr redan vid halv ett eftersom många skulle med sista bussen som gick då. Kvar vad jag, Jocke och Nina och snälla Josse som körde hem oss. Vi hamnade på PG's för fyllemat och av någon anledning så ansåg jag att snabbaste vägen mellan Hemköps parkering och PG's var genom ett par taggburkar. Det var inte den bästa vägen, märkte jag inte minst dagen efter då jag upptäckte rivmärken på händerna och armarna.

Lördagskvällen spenderades hemma hos Erik som hade utflyttningsfest. Jag trodde att festen skulle bli ganska vild eftersom rätt många var inbjudna och inte minst för att jag mötte både Jocke och Björn på systemet tidigare på dagen. Det kom hyfsat många men festen spårade aldrig ut eller blev så vild som jag trodde att den skulle bli, vilket i och för sig inte nödvändigtvis är något dåligt. Men festen var inte utan dramatiska händelser ändå, Grund ramlade över räcket ner på marken vilket blev lite av kvällens snackis. Han klarade sig dock utan några andra skråmor än ett uppskrapat finger, vilket är smått otroligt. Det var en trevlig fest med mycket dans och en del tjejsnack också, hoppas att inflyttningsfesten blir lika rolig ;)

Min farmor skällde ut mig på söndagen för att jag gick på fester utan Klas; "Hur ser det ut om du går på fester utan honom? Vad ska folk tro?! Vad skulle du tycka om han gick på fest utan dig?". Jag försökte förklara att han har gått på fester utan mig flera gånger och att bara för att man är ihop så sitter man inte ihop, men tror inte riktigt att hon accepterade det.


Hur långt är det till Tjeckien?

Idag åkte min man till Tjeckien. Han ska vara där och jobba fram till skärtorsdagen. Dock kommer han hem så sent att det inte är någon idé att träffas innan långfredagen. Jag kommer vara där i gryningen, han får skylla sig själv att han gav mig nycklar till sin lägenhet. Efter valborg så kommer han att åka tillbaka och vara där en vecka till. Det suger, vi har aldrig varit ifrån varandra så länge och jag saknar honom redan. Men samtidigt så är det ingenting varken han eller jag kan göra något åt, vi får bara se till att klara oss igenom detta. Och jag får försöka låta bli att lifta till Tjeckien...

Gamla vänner, grillning och långpromenader

Min helg, massa dagar för sent som vanligt. Men det hände ändå saker som jag tycker är värda att berätta om så därför struntar jag inte bara i det.

I fredags åkte jag till Varberg för att träffa min gamla vän Emil. Jag har känt Emil sedan vi var nio år och från att vi gick fyran till att vi gick ut nian var vi som ler och långhalm. Efter det har vi träffats bara någon gång om året, vilket såklart är alldeles för sällan. Men han flyttade till Varberg, jag bodde kvar i Kinna, gymnasiet tog upp mycket tid och så vidare. I maj ska han åka och backpacka i Asien i två månader, så jag kände att nu får jag passa på att träffa honom. Vi gjorde egentligen ingenting speciellt, satt mest och pratade och sådär, men det var ändå roligt att få umgås med min gamla vän igen. Det roliga var att ingen i hans familj visste att jag skulle komma. Som sagt var så har jag Och Emil varit vänner väldigt länge och jag har på sätt och vis vuxit upp i hans familj. Det var väldigt roligt att träffa dem igen och att se deras reaktioner när de såg mig; jag har ju inte sett Emils familj sen jag gick ut nian så de kände knappt igen mig.

På lördagskvällen åkte jag och Klas hem till Jocke för att "grilla och dricka lite sprit", som han skrev i sms:et. Det utvecklades till en ganska så livlig fest med rätt mycket folk. Det var en väldigt rolig och lyckad fest. Klas blev fullare än jag någonsin sett honom, vilket inte är mer än rättvist eftersom han har sett mig jättefull. Han blev dålig när vi kom hem och jag fick ta hand om honom lite grann. Men det förstörde inte kvällen ändå, det är sånt som hör till ;) Och Klas var knappast den enda som mådde dåligt dagen efter.

Klas var som sagt var dålig dagen efter och ville inte riktigt göra något annat än att sova och titta på TV fram till två på eftermiddagen. Jag är i en liten svacka just nu och redan under festen kvällen innan hade jag så mycket ångest att jag var tvungen att gå iväg en stund för mig själv. Samma sak hände på söndagen; jag bara kände att om inte jag skulle bryta ihop där och då så var jag tvungen att komma ut. Så jag lämnade min bakfulle pojkvän på soffan och gick ut på en långpromenad i det fina vårvädret. Det hjälpter faktiskt att få vara ensam med sina tankar en stund; kolla ut över en sjö eller kanske promenera i skogen. Fast allra mest hjälper det att prata, vilket Klas tvingade mig till på kvällen. Det känns bättre nu, jag har sådan tur som har en så kärleksfull pojkvän :)


Migrän igen

I natt fick jag migrän igen och mår således ungefär som en prostituerad känner sig. Jag hade dessutom två arbetsinterjuver för sommarjobb idag men tvingades ställa in dem eftersom jag mådde så dåligt. Jag kan inte sitta och göra ett gott intryck och berätta om mina goda sidor när huvudet känns som om den sitter i ett skruvstäd, magen hotar att vända in och ut på sig och synen är lite si och så. Har jag tur så kan jag tjata till mig nya interjuver, jag hoppas verkligen det. Är väldigt trött på att ha migrän nu, vill bara må bra igen. Blä.


Ett år sedan Milano

Idag insåg jag att det är ett år sedan vi åkte till Milano. Det var elverna i italienska steg tre (då bestående av mig själv, Anna-Maria, Isabela, Amanda och Simona), vår italienskalärare och en klasskamrat som då var utbytesstudent i Toscana och som mötte oss i Milano som reste till staden under fyra dagar på påsklovet förra året. Det var fyra värdigt roliga och händeserika dagar där vi kunde njuta av underbar italiensk vårsol och massor med kultur. Sen, ska vi kanske tillägga, hade vår stackars lärare inte så jättebra koll på oss utan lät oss klara oss själva. Och behöver jag säga att sex snygga tjejer ensamma i natten i Milano leder till dekadens? Det finns fortfarande en del som är hemligstemplat. What happens in Milan stays in Milan ;)
Lugn och ro

Har ju inte berättat för dig om min helg än. Klas familj har en släktgård som är klas farmors föräldrahem. Det är ett stort hus med massa tilhörande skog i Älvsered. Jag har aldrig varit där men i fredags tog Klas med mig dit och vi stannade tills i söndags. Huset är som sagt väldigt gammalt och det finns ingenting där, en gammal tjock-TV och gamla nummer av Hänt extra är i princip det enda man har att underhålla sig med. Men ändå var helgen inte tråkig, tvärtom. Vi lagade mat, låg och myste i varandras armar, tog en promenad till sjön. tittade på film på våra bärbara datorer (vi såg Trassel, åh vad bra den var! Jag grät!) och pratade mycket. Det kändes bara skönt att inte ha några måsten och det var ganska häftigt att vakna av att det satt en fågel på fönsterbläcket och tittade in. Både jag och Klas, kanske mest Klas, har mycket att göra och är stressade och vi behövde verkligen komma bort lite grann. Jag tyckte mycket om huset och dess omgivningar, jag kommer defenitivt tjata på Klas att åka dit igen.

Mår dåligt

Hade migränattacken från helvetet igår. Var utslagern precis hela dagen och klarade inte av någonting annat än att ligga och sova. Allt jag åt kom upp igen, spydde sex gånger. Inte roligt alls. Mår bättre idag, men jag känner fortfarande av det. Har ont i huvudet och mår lite illa fortfarande. Hade föreläsning egentligen men vågade inte åka in till Göteborg av rädsla för att må jättedåligt på bussen eller i skolan. Det var nog bra att jag vilade idag också, så är jag helt frisk imorgon.


RSS 2.0