Klar med hemtentan

Igår satt jag uppe till klockan 01 och skrev hemtenta, men klar blev jag. Så typiskt mig att alltid skjuta upp saker till sista stunden och inte sätta igång i tid. Skönt att vara klar med hemtentorna i alla fall, hade ju två stycken samtidigt. Nu hinner jag med det jag vill igen. Hade egentligen tänkt att åka till skolan idag för att gå på föreläsningen, men jag har lite ont i magen så jag stannar hemma. Är dessutom ganska trött, kan mycket väl bli en tupplur om några timmar.

Krogen med gänget

Igår var det utgång. Förefesten var hos Emma och sen åkte vi till Kinna Krog, ungefär som vi brukar göra. Jag hade väldigt roligt och kvällen bjöd på många skratt, till exempel när Totti och Jocke promt skulle lyssna på, och sjunga med i, Han har öppnat pärleporten. Jag blev väldigt konfunderad men samtidigt full i skratt när de började sjunga på psalmen.

Jag var glad att jag kunde hänga med, för tidigare på kvällen så kände jag mig svimfärdig och hela världen snurrade. Det var som ett blodsockerfall som höll i sig i en halvtimme. Efter det så började jag att frysa och låg under täcket och skakade. Efter att Klas lyckades få mig varm igen så kändes allting bra, men det var ganska underligt och jag var lite orolig över att jag skulle börja må dåligt igen. Har mått bra hela dagen idag, förutom den vanliga segheten och tröttheten som infinner sig när man har festat dagen innan, så det var nog bara någon tillfällig Hyssna-bacill.

Gissa vem som är förste vice ordförande?

I helgen var det distriktsstämma för MUF Södra Älvsborg. Där valdes en ny ordförande och en ny styrelse. Jag valdes till första vice ordförande vilket känns mycket hedrande och roligt. Det betyder att jag får representera distriktet när ordföranden Chirstian inte kan, jag får åka på utbildningar, jag får bestämma och ta ansvar för de beslut som tas, osv. Eftersom jag försöker starta upp MUF och göra ungdomar engagerade i politik även här i Mark så har jag en ganska viktig roll vad gäller att locka medlemmar. Jag är säker på att det finns hur många ungdomar som helst som är intresserade av Moderaternas politik och tycker att samhällsfrågor är roligt, det gäller bara att visa att MUF finns även i Mark och att fånga upp de som är intresserade. Nu har jag mer stöd och resurser att lyckas med det än någonsin.


Biståndsminisern

I torsdags kom biståndsminister Gunilla Carlsson till Kinna och Moderaterna i Mark för att prata dels lite om det hon är ansvarig för men också om det stundande omvalet i regionen. Det var väldigt intressant, hon visade sig vara en mycket påläst och sympatisk människa. Jag som själv är intresserad av bistånd och hur man kan hjälpa människor i krigshärdar sög i mig vartenda ord som en svamp. Jag håller också med henne om att man måste veta vart biståndspengarna går och om de gör nytta och kommer fram till de som behöver dem och inte fastnar i byråkratin. Jag gillar därför de regleringar hon har gjort för att få bättre koll på just detta.

Träffade även Arba som jobbar på UD som politisk sakkunnig. Det visade sig att hon hade gjort precis samma sak som jag förösker göra nu (dvs. starta en MUF-förening) och hon kunde därför ge mig många användbara tips och idéer. Fick henns mejl också, så att jag kan kontakta henne och ha henne lite som en mentor om jag behöver någon att bolla idéer med. Jättebra! :)

Säkert!

Nu har jag äntligen fått ett nytt modem, från Tele2 den här gången, så nu kan jag uppdatera lite här.

För lite mer än en vecka sedan så var jag på konsert. Åkte in till Göteborg för att se Säkert! på Trägårn. Det var en väldigt bra konsert måste jag säga, men det förväntade jag mig nästan. Älskar Säkerts! texter, det är de som gör hela grejen. Det är ofta man känner att "sådär känner jag också". Annika Norlin, som är Säkert!, har ett väldigt uttrycksfullt kroppspråk med mycket gester och ansiktsuttryck. Hon påminde mig mycket om Thåström, som jag såg för ungefär ett år sedan, på det sättet. Jag kommer defenitivt vilja se Säkert! igen :)


Helgen

Mitt mobila bredband har dött för tredje gången på två år (tack Telia) så därför sitter jag nu hemma hos Klas och snyltar på hans Internet. Hur som helst, tänkte passa på att berätta om min helg för dig.

I fredags så hade Gråfalk inflyttningsfest i sin nygamla lägenhet. Det är samma lägenhet som där han har bott i flera år men nu har hans mamma flyttat till ett hus i Kinnarumma och Gråfalk har fått ta över lägenheten. Det dök upp ganska många personer på inflyttningsfesten och det blev väldigt lyckat. Vi dansade på soffbordet, ritade på varandra med bläckpennor, jag och Jocke hälsade på Jockes pappa och min hatt bytte ägare varannan minut. Vi hade väldigt roligt helt enkelt, i mitt fall lite för roligt... Jag drack lite för mycket och Klas fick köra hem mig till sig.

Dagen efter, på lördagen, så åkte vi till Skåneland för att hälsa på Johanna och Carlsson. När vi väl kom fram så fikade vi, pratade, åt middag, tittade på film, spelade Wii, pratade lite till - hade det väldigt trevligt helt enkelt. På söndagen så tog vi en långpromenad i Landskorna, en ganska mysig stad visade sig. Sen åkte vi hem igen. Tyckte mycket om att hälsa på Carlsson och Johanna, hoppas att vi kan göra det igen ganska snart.

Tyvärr har jag inte mått sådär jättebra det senaste, vilket tyvärr påverkade hela helgen, men på söndagkvällen så satt jag och Klas och pratade i några timmar, vilket var väldigt välbehövligt. Så nu är jag lite mer normal igen.

Helgen var helt enkelt väldigt intensiv och väldigt väldigt rolig :)


Misslyckad fika

Som du kanske vet så försöker jag starta MUF här i Mark. Jag är helt enkelt trött på att åka in till Borås för att engagera mig politiskt och är övertygad om att det finns fler som bor här som håller med mig. Jag har pratat mycket både med MUF Södra Älvsborg (alltså Borås) och Moderaterna i Mark och båda tycker att det är en bra idé och stödjer mig. Igår försökte jag mig på att hålla i min första aktivitet, onsdagsfika i lokalen i Kinnahult. Det gick sådär, det var bara två som dök upp Lite tråkigt, men jag antar att det är så i början. De två som dök upp var jättetrevliga och verkade väldigt på i alla fall så jag hoppas att det fortsätter så. Får väl se hur det blir i framtiden, men jag vill verkligen att detta ska bli av och jag jagar intresserade ungdomar allt vad jag kan.

Äntligen!Nu är det gjort!


RSS 2.0