Vänt på dygnet

Igår, alltså natten mellan söndag och måndag, så sov jag två timmar. Var vaken till kl 3:20 och skrev tenta. Kl 5:30 ringde klockan för att jag skulle hinna till bussen eftersom jag skulle vara i skolan 8:00. Förstår inte alls hur jag klarade hela dagen i skolan - där jag hade opponering dessutom och kunde alltså inte ligga ioch halvsova längst bak - utan att somna. När jag kom hem vid kl 16 så gick jag och la mig direkt. Sov till kl 23 ungefär. Nu är klockan 2 på natten igen, jag är klarvaken och kan inte somna, fast jag borde. Livet är jobbigt.

Pirates of the Carribbean

Igår kväll var jag och Daniel och såg den nya Pirates-filmen på bio. Måste säga att den var något bättre än jag förväntade mig, men det är helt och hållet karaktären Jack Sparrows förtjänst. Själva historien är inte jättebra, lite krystad eftersom det ska finnas magi och mytologi i varje film för att skilja den från en "vanlig" piratfilm; det är själva upplevelsen som är behållningen. Effekterna, ljudet och ljuset är ju magnifikt och de har skickligt använt 3D-effekterna för att förhöja bildkvalitén. Fanns en del lösa trådar som jag funderade på i efterhand, men filmen är ändå helt klart sevärd. Ger den 2 Grodor för filmen och 3 Grodor för själva upplevelsen.


Folkrace

Igår var jag och gjorde något jag aldrig trodde att jag skulle behöva genomlida. Jag var på folkrace.

Orsaken till att jag deltog i denna böndernas högtid är för att jag är ihop med en folkracenörd och för att jag försöker vara den perfekta flickvännen. Jag resonerar som så att om jag t.ex. hade dansat fortfarande så hade jag velat att Klas åkte och tittade på mig, då är det ju självklart att jag åker och tittar på honom och stöttar när han tävlar. Nu tävlade han visserligen inte igår, han ville bara åka och titta på men det är samma sak ändå; förr eller senare kommer det komma någon pjäs eller konsert jag vill att han ska följa med mig på och då måste ju jag följa med honom på saker ibland också. Ska väl inte påstå att jag kommer att följa med varje gång det är folkrace i framtiden, men tävlar han så vill jag vara där och stötta. Så p.g.a. att jag vill vara en bra flickvän satt jag en dryg timme i bilen, enkelväg, för att åka till Ulricehamn där jag spenderade hela lördagen med ett hundratal bönder i mjukiskläder och taskiga blonderingar som tittade på skrothögar som körde ikapp i ett grustag.
I folkrace är det så att alla bilar är till salu efter tävlingen men varje person får bara lägga ett bud, även om man vill lägga bud på flera olika bilar. Om det är flera personer som lägger bud på samma bil så lottar man bland alla som lagt bud, eftersom alla ger samma summa för alla bilar. Klas kände någon som var där och som ville köpa en ny folkracebil och tänkte lägga bud på flera olika bilar för att ha en större chans att få någon. Han bad därför Klas om hjälp och bad om att få lägga ett bud i Klas namn (det är tydligen vanligt att man gör så i och med regeln att man inte får lägga flera bud i samma namn). Precis när Klas ska lämna in "sitt" bud så kommer hans kompis och ger även mig en anmälningsblankett och bad mig att fylla i den i mitt namn. Tyvärr fick inte jag "min" bil, men nu kan jag stryka det från min att-göra-innan-jag-dör-lista ;)

Personlig assistent

Var på arbetsintervju idag på Bärkraft assistans, vilken slutade med att jag fick jobbet. Kommer att vara personlig assistent åt en kille med autism. Tror att det kommer att bli ett väldigt givande och roligt jobb, när jag väl har fått kläm på det. Jag ska jobba enligt son-rise-metoden, en metod som jag inte kände till innan men som jag nu har fått lite kunskap om. Det känns lite svårt och nervöst och sådär nu i början eftersom jag aldrig har jobbat som personlig assistent förut och inte har några djupare kunskaper i son-rise-metoden, men jag ska få en utbildning och får gå brevid den första tiden så om några veckor kommer jag säkert att få kläm på det. Tror att detta är ett jobb där man lär sig allra mest genom att tillämpa sakerna praktiskt och att få konstruktiv kritik efter att ha prövat sig fram. Jag tror att när jag väl har fått kläm på det så kommer jag att älska det här jobbet.

Kommer att börja att få gå brevid när mina tentor är klara, alltså efter 30 maj. Sen har jag jobb hela sommaren och om jag trivs och familjen trivs med mig så fortsätter jag under hösten. Känns riktigt kul att äntligen fått ett jobb, pengar är ett ständigt orosmoln för mig. Känns ännu bättre att jag har fått ett jobb som känns roligt och givande och som jag faktiskt tycker om. Ser faktiskt fram emot att få sätta igång på riktigt :)

RSS 2.0