Partiledardebatten

Jag kollade på partiledardetbatten i Agenda i går. Tycker att Alliansen skötte sig utmärkt, de var eniga i de flesta frågor och hade klara strategier och idéer för nästa mandatperiod. De rödgröna däremot gav bara ett rörigt intryck. De var oeniga i de flesta frågor och de frågor de inte var oeniga i hade de inga besked om. "Besked kommer i april" var deras eviga mantra, men man får väl acceptera att de är först då de kan ge riktiga besked.

Felet är ju dock att de än så länge bara kan ge skisser av vad dem vill ha, inte färdiga idéer, vilket gör det svårt för Alliansen att hitta något att kritisera. De rödgröna kan hitta saker från hela Alliansens mandatperiod att kritisera men Alliansen kan bara kritisera skisser av ett valprogram som inte finns. De kritiserade Alliansen och sa "vi vill ha det så här, kommer vi till makten blir det så här" och det låter jättefint med jobb åt alla och sänkta skatter till de med lägst lön, men de säger inte hur det ska gå till. Jag hade velat att Reinfeldt och de andra hade pressat Mona och co lite mer, frågat hur de ska uppnå allt det där. De skulle ha ställt den rödgröna röran mot väggen och propsat på att få veta hur det ska gå till så att man hade fått se att de inte har något riktigt valprogram och att alla problem kommer att lösas genom höjda skatter. 

Jan Björklund tyckte jag var briljant i frågor som rörde skolan och när han satte Peter Eriksson på plats. Göran Hägglund sa inte mycket, försvann ibland, men när han väl sa något tyckte jag att det var genomtänkt och slagkraftigt. Sahlin, Ohly och Eriksson körde som vanligt på personangrepp och använde samma röst som när de pratar med små barn. 

Alliansen vann helt klart debatten.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0