Äntligen fixat!

Nu är det äntligen bestämt! Det vi har pratat om i månader är fixat och klart; nästa fredag åker vi till Ungern! Flyg och hotell bokades i dag. Så himla roligt, jag längtar verkligen! Budapest, här kommer jag!

Sjuk

Jaha, min urinvägsinfektion har nått njurarna. Det jag trodde var envis ryggvärk var en arg njure som värkte. I går fick jag nog och åkte till Vårdcentralen där jag fick en diagnos och antibiotikakur. Det märks redan att det hjälper, nu är inte smärtan längre i klass med att föda barn genom ryggen, men tabletterna ger mig ont i magen så det är plus/minus noll i alla fall. Som Sven sa; inget gott som inte för något ont med sig. Aja, jag är frisk snart, kuren räcker bara till på måndag och då skall jag vara frisk. 

Inglorious Basterds

Förra fredagen var jag på bio och såg Tarantinos nya film Inglorious Basterds i Borås med Sven, Jocke, Totti, Erik och Moa. Jag är ett stort Tarantino-fan och eftersom jag jämför alla hans alster med Pulp Fiction (den perfekta filmen) så är jag också en hård kritiker. Men han överraskade mig totalt, Inglorious Basterds är en galet bra film! Visst, inte bättre än Pulp Fiction, men den hamnar på en hedrande andraplats. Den har allt; humor, spänning, karaktärer som lever parallelt och vars liv korsas i slutet, blod och förståss ett grymt soundtrack (hur kan jag ha missat Bowies "Cat People" under alla dessa år?). Jag rekomenderar verkligen alla att se den. Jag kan tänka mig att vara sällskap, jag ser gärna om den.   

Funderingar

Skolan började i dag. Kul att träffa kompisar, tråkigt att behöva spela kubb på Hedegärdessjön i morgon. Också kul att Gustaf går i min klass igen. Tråkigt att vi inte är en hårt sammansvetsad tjejklass längre. Saknar sommaren och sommarlovet.

Går det att lämna tillbaka kollegieblock?

I dag har jag köpt en massa skolsaker inför skolstarten i morgon. Självklart lyckades jag med att köpa tre rutiga block, trots att jag inte läser matte i år. Bra Nico!

Sommaren är kort

Är det bara jag som tycker att sommaren har gått galet fort? Jag börjar skolan igen på torsdag nästa vecka och det känns fortfarande som om sommaren knappt har börjat. Det beror väl delvis på det dåliga vädret också, det är liksom inte sommar när det regnar och blåser varenda dag. Fast samtidigt så tycker jag inte att jag har suttit och latat mig den här sommaren, att det är därför den har försvunnit. Jag har varit mycket med kompisar, på två superkonserter, sprungit runt i Göteborg och säkert ett gäng saker till som jag har glömt. Finns fortfarande saker kvar att göra dock, som historiauppsattsen till exempel. Men jag tror att jag fortsätter att förtränga den i några dagar till.
Har din sommar varit bra?

RSS 2.0