Tillbaka från London

Kom hem från London för några timmar sedan. Det var en väldigt rolig resa med många skratt. Emma och Nina är bra resesällskap. Tyckte att jag hann med det mesta jag ville se och göra i London, men det finns fortfarande saker kvar som jag vill hinna med någon gång. Får bli en ny resa nästa år helt enkelt. Bilder kommer i vanlig ordning upp på Bilddagboken, någon dag när jag har lust.

London calling!

Idag åker jag, Emma och Nina till London och kommer hem på söndag. Min mobil funkar inte riktigt utomlands, kan inte skicka sms tyvärr. Dock kan jag ta emot sms och samtal, och jag kan även ringa upp själv. Så hör gärna
 av dig om du vill något :)


Nu är det bara några timmar kvar innan vi sitter på flyget, jag längtar så!


Bröllop

Igår var jag på mitt första bröllop någonsin. Och nej, det var inte mitt eget ;) Klas moster Tina gifte sig med sin Magnus och i egenskap av Klas flickvän var även jag bjuden. Själva vigselakten var jättevacker, stämmingsfull och full av kärlek. Tina och Magnus tittade ofta på varanda och såg jättekära ut, det riktigt lyste om dem och det märktes att de var lyckliga. Det var flera riktiga naw-moment. Mottagningen efteråt var också väldigt lyckad. Maten var hur god som helst, det var många roliga och fyndiga tal och trevliga människor. Tina själv var en av de som höll tal. Hon hade högläsning ur sin dagbok om kvällen då hon träffade Magnus och sjöng en jättevacker låt om sin kärlek till Magnus. Hon hade egentligen velat ha den sången i kyrkan, men tjejerna som skulle sjunga ville inte framföra den för att de tyckte att den var för svår. Så då övade Tina in den i hemlighet och chockade alla, inte minst för att det knappt var någon som visste att hon kunde sjunga. Det fick många att börja gråta och alla pratade hela kvällen om hur vackert det var.

Själva festen var hur lyckad som helst. Var ju en hel del alkohol, var ju först champange vid brudskålen, sen vid maten så fylldes vinglasen på gång på gång, och efter det var det öppen bar... Man började ju dricka redan vid femtiden, så vid nio började jag känna att jag borde börja ta varannan vatten för att orka hela kvällen. Så eftersom jag varvade rödvinet med vatten och kaffe så klarade jag mig hela kvällen och hade hur kul som helst. Alla, inte minst Tina och Magnus själva, var på hur gott humör som helst och dansade och bjöd på sig själva. När jag och Klas gick hem vid tre på natten så var festen fortfarande igång.  

Jobbat tre dagar i rad

Nu har jag varit på jobbet tre dagar i rad och känner att jag börjar komma in i det mer och mer. Idag gick det bäst, fick mest samspel hitills. Jag gillar faktiskt mitt jobb, det känns givande och kul. Framförallt är det en utmaning, och sådant behövs alltid. Nu ska jag bara få kläm på det helt och bli mer säker på hur jag ska göra i olika situationer. Ser fraktiskt fram emot nästa gång jag ska arbeta.

Grillkväll

De senaste tre åren har vi haft grillkväll någon gång strax innnan skolavslutningen. I år hölls grillkvällen, visserligen strax efter skolavslutningen, hemma hos Emma. Hela tjejgänget förutom Anna-Maria och Nina kunde komma och det var riktigt kul att träffa alla och prata igenom det senaste halvåret. Imberg och Isabel hade jag ju inte sett sedan i januari då vi bowlade allihopa så dem var det extra roligt att träffa igen. Vi satt och pratade, åt, skrattade och åt lite mer och jag slogs återigen av hur kul det är att träffa de här tjejerna och att det har blivit alldeles för sällan. Jag hoppas verkligen att de blir fler tjejkvällar och tillfällen att träffas i sommar.


Klas födelsedag

I helgen har Klas fyllt år. Han fick ju Grännaresan som present av mig redan förra helgen, så jag gjorde ingenting speciellt för honom nu. Bara hjälpte till att städa lite och bakade kakor att bjuda på. På fredagen kom Johanna, Carlsson och deras hundar Disa och Hjördis förbi. Vi bjöd på lasange, tittade på film och pratade. Alltid lika trevligt att träffa dem.

På lördagen, Klas födelsedag, så kom hans föräldrar, syster och morföräldrar på kalas. Klas hade köpt massor med kött och annat gott att grilla som vi bjöd på. Blev verkligen hur mycket mat som helst och jättegott. Till fikat hade jag bakat en chokladfudgetårta också, så det var nog ingen som gick därifrån hungriga. På kvällen dök Marcus, Benny och Martina upp. Vi grillade ännu mer, pratade och drack några öl. Kvällen slutade med att vi, under många skratt och skrik, åkte Cadillac upp till Vårgåda. Där visade sig att det inte var mycket till drag, så vi åt på Sibylla och åkte hem igen. Lite onödigt kanske att åka hela den vägen för en hamburgare, men kul hade vi ;)

Söndagen var sådär seg som söndagen efter en utgång ofta är. Vi låg i soffan, tittade på TV och åt rester hela dagen. Var en rolig helg och jag hoppas att Klas tyckte att han hade en bra födelsedag.

För ett år sedan

Idag tog treorna på gymnasiet studenten och det är också ett år sedan jag tog studenten. När jag var på väg till jobbet idag såg jag massor med glada människor i studenthattar, trädgårdar dekorerade med björkar och ballonger och då och då åkte ett flak förbi. Det fick mig att tänka på min student och hur det kändes då. Först slog det mig hur lycklig jag var och hur rolig sista veckan i skolan var med fester varje dag och mycket umgänge med kompisarna. Men sen kom jag ihåg att allting var inte sådär rosenskimrande som jag vill minnas det. Det var mycket stress och press i skolan sista veckorna med alla skolarbeten som skulle lämnas in. Det var också mycket som skulle fixas till studenten, mycket som kostade pengar som jag inte riktigt hade. Det minns jag att jag oroade mig för och kämpade med mycket. Framförallt så mådde jag allmänt dåligt då. Hade mycket ångest och var så otroligt nervös inför framtiden att jag knappt ens vågade att söka in på universitetet. Studenten var inte alls särskild rolig, minns att jag tyckte att det var så upphausat alltihopa och jag inte riktigt förstod vad alla var så glada för. Nu var man ju arbetslös istället, vilket inte är så mycket bättre.

Men mycket har också hänt under året som gått. Går numera på universitetet. Är väl fortfarande inte riktigt säker på vad jag vill göra med mitt liv men nu låtsas jag åtminstonde mer övertygande. Har precis börjat jobba, vilket jag inte var närheten av för ett år sedan. Förra året var jag ihop (eller vad man nu ska kalla det) med Henrik och nu är han utbytt mot Klas. Har tyvärr inte lika ofta kontakt med alla mina gamla klasskamrater som jag hade när jag gick i gymnasiet, vilket kanske är den sämsta förändringen, men har fått en del nya vänner som jag är mycket glad över.

Tittade precis på klassfotot på studenten (kan inte fatta att jag har haft den i mitt rum i ett år nu, ännu mindre att det är ett år sedan fotot togs!) och jag måste faktiskt säga att jag tror inte att jag är riktigt samma tjej som på fotot. Tror att jag har lite fler mål, är lite bättre på att göra det som är bäst för mig och är lite vuxnare. Jag hoppas att det är så i alla fall.

Gränna

Överraskade Klas med en helg i Gränna i helgen, åkte dit på lördagen och kom tillbaka igår. Han gav ju mig en resa till Budapest i födelsedagspresent och detta är studentversionen av den presenten ;) Ville ju ge honom något lika fint men studielånet räckte bara till Gränna.

Hade bokat resan för flera månader sedan men höll det hemligt för Klas. Sa ingenting innan vi precis skulle åka i princip, sa bara till honom att packa för två nätter och sen när vi satt i bilen sa jag till honom att köra till Gränna. För min del var helgen ganska bra; Gränna visade sig vara en ganska mysig stad, hotellet var bra och vädret fint. Den enda var väl att Klas reagerade inte riktigt som jag hade tänkt mig :P Han verkade inte speciellt glad över min överraskning, speciellt inte första dagen. När jag sa att vi skulle till Gränna över helgen sa han bara "okej, då vet jag åt vilket håll jag ska köra" och han verkade irriterad hela resan dit. När vi väl var framme så blev han lite gladare, men han var fortfarande småsur och var det resten av dagen. Det var först på söndagen han tackade för presenten och sa att han var glad och överraskad, men då upprepade han det jättemånga gånger under hela dagen. Han verkade inte genuint glad, utan snarare som att han hade dåligt samvete för sitt humör dagen innan. Jag tror inte att han är missnöjd eller besviken över helgen, han hade det nog rätt trevligt ändå, men jag tror att om han hade vetat om helgen i Gränna i förväg och fått välja så hade han inte valt det.

 Jaja, jag försökte i alla fall.


Ångest

Har inte mått så bra på sista tiden. Har inte sagt det till så många, men jag är i en svacka just nu och är ganska deppig och ångestfylld. Har egentligen varit så här mer eller mindre sedan förra våren. Var lite deppig under hela våren, och sen fick det sin kulmen runt studenten. På sommaren så kändes det lite bättre, och under början av hösten också. Trodde att det var över, men sen föll jag tillbaka igen, värre än förut. Det är verkligen upp och ner, olika varje dag. Antingen är jag jätteglad eller så är jag jätteledsen, och däremellan är jag helt apatisk och klarar inte av någonting. Jag har haft en period då jag mått dåligt, riktigt dåligt, och därefter haft kortare perioder där jag haft "lite lagom" ångest, så jag vet hur jag ska hantera det. Men det som gör mig rädd är att jag inte har mått så här dåligt på väldigt länge. Jag känner igen mycket från då jag mådde som sämst, och jag vill verkligen inte dit igen. Jag borde vara lycklig, jag är nöjd med det mesta i mitt liv just nu, tror jag, men ändå finns ångesten där. Tycker så synd om Klas också, detta påverkar ju honom också tyvärr. Det var nog inte det här han tänkte sig när han blev ihop med mig :P Men jag gör mitt bästa för att må bättre, det gör jag, men det är inte lätt.


RSS 2.0