Ännu ett inlägg om den aldrig sinande debatten om Britney Spears

På isn blogg har Soran Ismail skrivit ett inlägg om Britney Spears och varför hon behandlas och ses av media och samhället som hon gör. Hans inlägg hittar ni på: http://soranismail.bloggagratis.se/2009/01/20/1302846-god-natt/

Jag tror inte att det handlar så mycket om det faktum om att Britney är mamma och Ozzy är pappa, som Soran nämner, även fast det säkert också spelar in. Däremot tror jag att det har att göra med det han skrev om att Ozzy är rockstjärna och att hans extrema beteende därför är mer accepterat. Ozzy Osbourne har alltid varit en bråkstake och haft en rockstjärneimage, herregud vi pratar om karln som bet av huvudet på en fladdermus på en konsert! Han har dessutom pratat rätt öppenhjärtligt om sina drog- och alkoholproblem, bl.a. har han berättat att hans barn tvingats göra alkoholtest på honom vid ett par tillfällen, och mer eller mindre erkänt att han inte är en vidare bra pappa men att han gör sitt bästa ändå.

Britney Spears däremot var ju helylleflickan och den amerikanska drömmen när hon började och det är den bilden som många fortfarande har av henne. Dessutom slog hon igenom när hon var 16 så världen har sett henne växa upp och anser sig därför vara hennes plastföräldrar och veta bäst. Britney har aldrig försökt att vara en rockstjärna och ha samma sorts image som Ozzy, även om hon helt klart har sexat till och uppgraderat sin stil i takt med att hon blivit äldre. Att hon försöker gå mot en helylle image igen, vilket inte minst skivomslaget till senaste skivan Circus vittnar om, tror jag inte gör saken bättre. Hon verkar aldrig vara sig själv. Men det största problemet är att paparazzis förföljer henne på ett sätt som varken Ozzy Osbourne eller någon annan någonsin har varit i närheten av.

Bilder på Britney Spears är 20% av paparazziindustrin i USA. Det är klart att man får en dålig bild av henne om man varje dag får se bilder på henne, från att hon går in på en offentlig toalett barfota till att hon kör med sitt barn i knäet, med en negativ rubrik över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0