Brunt istället för rött

Var hemma hos Nina idag och färgade mitt hår. Först fick jag använda avfärgning för att färgen skulle ta ordentligt. Detta gjorde mig blond och om jag någonsin tvekat så kan jag nu vara säker på att jag inte passar som blondin. Jag tog en bild på det också så att du skulle få se:Syns inte så bra men i botten var det verkligen orange och jättefult. Sen så färgade vi mitt hår rött, vilket var målet. Men det blev inte riktigt rött, det blev snarare brunt. Jättetråkigt, hoppades verkligen på att det skulle bli rött. Så här blev det:Du ser, brunt istället för rött. Vad gör jag för fel? Nu till och med blonderade jag det innan och det blev ändå inte bra. Ska jag superblondera det och sen färga det? Eller ge upp det här med att färga hemma och gå till frisören och visserligen betala en förmögenhet men få det gjort bra? Eller inse att jag bara kan färga håret i mörkbrunt eller svart och ge upp mina drömmar om rött hår?


Klipp klipp

Klippte mig idag. Gick inte till min vanliga frisör utan till Frisörteamet eftersom jag har fått för mig att de är lite "häftigare" och yngre. Sa till henne att jag inte visste hur jag ville ha håret, visste bara att jag ville ha förändring och att jag var trött på den längden jag hade och på uppklippt med snedlugg. Självklart börjar hon direkt med: "ja, jag tycker att du ska ha kvar längden. Och du ska nog inte ha en rak lugg, det blir så tungt på dig, jag klipper nog en liten snedlugg. Sen så klipper jag upp det lite, speciellt överhåret, och plattar ut det". Så jag fick inte mycket förändring, det blev ungefär samma frisyr som innan. Det är lite kortare, speciellt där fram, och det är mer uppklippt än förut men annars är det samma. Jag är inte missnöjd direkt, det är inte fult, men jag hade velat ha en roligare frisyr och mer förändring. Får väl leta vidare efter en bra frisör. Eller bra och bra, hon var ju inte dålig, men jag vill ha någon med fantasi som vågar chansa. Vet du någon? Trodde det  var alla frisörers dröm att få fria händer och slippa klippa uppklippt med snedlugg (vilket måste vara den absolut vanligaste frisyren) men tydligen inte. Aja, så här blev det i alla fall:

 Och jag vet, färgen är jättekonstig för tillfället. Jag ska färga det, förhoppningsvis senare i veckan när Nina har tid. Tänkte köra på rött, eller åtminstonde rödaktigt. Vad tror du om det? Har köpt avfärgning också så nu blir det ordentligt gjort den här gången.


(Äppel)bulle i ugnen

I min värld är det stora äppelbakardagen i dag. Det betyder att man ska ta alla äpplen man har plockat och förvandla dem till kakor och bullar som man sen kan smaska på hela hösten. Jag gjorde det förra året också och i år bakade jag ännu fler kakor och bullar och pajer. Har bakat från strax efter 12 och blev klar nu vid halv sex. Har bakat ett vetebröd, två olika pajer, en sats äppelmuffins och tre olika sorters mjuka äppelkakor. Det var roligt, men nu är jag helt slut. Nu har jag äppelkakor tills i jul i alla fall.

Sista mobilsnacket

Köpte en ny mobiltelefon i dag. Min gamla dog ju i torsdags och den jag fick låna av Emma samarbetade inte med mitt SIM-kort så det fick bli en helt ny mobil. Blev en Samsung. Har ingen aning vad det är för modell men min bror sa att den var bra så jag köpte den. Håller på att lära mig alla funktioner å sådär nu.

Eftersom min förra mobil dog så har jag inga telfonnummer kvar, så du får jättegärna ge ditt nummer till mig igen så att jag kan skriva in det i telefonboken. Jag har samma nummer som förut, bara så att du vet.

Lite mer mobilsnack

Jag har tur som har så fina vänner. Tog inte många minuter efter att jag hade förklarat mitt problem innan Emma var här med en av sina gamla mobiler och sa att jag fick låna den så länge jag behöver. Än så länge vill den inte samarbeta med mitt simkort så jag är fortfarande okonaktbar, men gesten är ändå fin. Tack igen Emma.


Jag verkligen hatar teknik

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag hatar teknik! Nu har min mobilladdare (eller mobilbatteri eller något annat på mobilen, jag vet inte) gått sönder och jag kan inte ladda min mobiltelefon. Det bästa är att detta inträffar när batteriet är tomt så att jag absolut inte kan klara mig utan laddaren. Så nu blir jag tvngen att köpa en ny mobil i morgon. Visst, min mobil är typ 8 år gammal, rätt sliten och jag har länge haft en ny mobil på önskelistan. Men jag behövde verkligen inte ännu en utgift just nu. Jag har redan en lång lista med saker som jag måste köpa när jag får pengar i morgon, en del grejer har fått vänta i månader, och att skjuta upp en del grejer ännu längre för att jag måste lägga ut runt 2000 spänn på en telefon i morgon är verkligen inte roligt. Jag behöver inte den här utgiften just nu. Behöver inte fler problem och bekymmer just nu. Fan.

Trött på debatten om Sverigedemokraterna

Nu börjar jag bli riktigt trött på allt snack om SD. Det enda dåliga med dem är att de har fått en vågmästarroll vilket kan göra det svårare för alliansen att regera, punkt.

I måndags så hölls det demonstrationer i både Göteborg, Stockholm och Malmö mot att SD kommit in i riksdagen. I samtliga tidningar skrivs det artiklar, ledare och insändare om hur hemska SD är. I de annars så sakliga nyheterna omnämns SD som främlingsfientliga. Det alla dessa personer och medier gör är att omyndigförklara det svenska folket. Majoriteten av de som röstat på SD är inte "rasister" eller "missnöjesröstare", det är svenska medborgare med rösträtt som tycker att SD tar upp frågor som är viktiga och har bra åsikter. Sen kan man tycka att dessa personer har "fel" åsikter och man själv har "rätt" åsikter men lika lite som man skulle ha protesterat om de rödgröna fick bilda regering, lika lite ska man ut och protestera nu. Sverige brukar alltid värna om och vara stolta för sin demokrati, men tydligen så gäller bara det så länge man har röstat rätt.

Lika lite som man kan kalla vänsterpartiet för kommunister, lika lite kan man kalla SD för rasister eler nazister. Visst har vänsterpartiet rötter i den kommunistiska ideologin, precis som SD har rötter i den nazistiska, men de har inte sådana åsikter eller politik idag.

Det som stör mig allra mest är att politikerna försöker tysta ner SD. Ända sedan partiet bildades 1988 så har meda och politikerna ignorerat, tystat ner och vägrat ta debatter med SD i hopp om att om man inte låtsas om problemet så finns det inte och kommer inte in i riksdagen. Grejen är bara att SD har kommit in i riksdagen, eran taktik funkade inte. Men istället för att inse detta och byta taktik så fortsätter man att ignorera paritet. Ohly vägrar låta sig sminkas i samma rum som Jimmie Åkesson till och med. Exakt samma taktik har prövats i andra länder mot s.k. främlingsfientliga partier och vad har resultatet blivit där? Jo, i Nederländerna tog PPV:s partiledare Geert Wilder upp invandringen och integrationsfrågor som sina viktigaste frågor, frågor som ignorerades av de övrga parterna. PPV är nu landets tredje största parti. I Danmark så så vägrade de andra partierna att samarbeta med Dansk folkeparti när de kom in i folketinget 1998. Nästa val fick de dubbelt så många röster. Känns det igen? Trots dessa närliggande exempel på exakt det som sker i Sverige så verkar varken politker eller media se kopplingen. Det man ska göra är ju självklart att ta debatten. Om SD aldrig ställs mot väggen och det enda man får höra är pariets egna positiva ord om sin politik, så kan man ju inte få något annat än en positiv bild av deras politik. Det är så simpelt egentligen. Det finns många hål i SD:s politik; till exempel så vill de kraftigt minska invandringen från utomeuropeiska länder och istället satsa på att lösa problemen på plats i dessa länder. Samtidigt vill de dra ut de svenska styrkorna ur Afghanistan och kraftigt minska biståndet till samtliga länder. Detta är ju något som inte går ihop och något som man lätt skulle kunna ställa dem mot väggen för och därmed ge en negativ bild av SD. Det man ska göra nu är att ta upp integrationsfrågorna och göra något åt den kraftigt misskötta invandringspolitik Sverige har nu. Men det är det ingen som gör.

Sen ska det också sägas att SD har åsikter i fler frågor än invandring och integration. Till exempel så vill de satsa en miljard kronor på kvinnojourer, en ganska bra fråga och något som alla partier kan skriva under på. Vad jag vill säga är att det är lätt att rösta nej till eller förkasta alla frågor SD har enbart för att de inte har politiskt korrekta åsikter i en del frågor. Det är lätt att man gör det.

Jag vill understryka att jag på inget vis sympatiserar med SD, jag skulle aldrig rösta på dem. Men jag är så oerhört trött på denna ensidiga debatt och att man konsekvent vägrar att ta debatten med SD ens i debatter som handlar om SD. Det ingen verkar förstå är att det är svenska folket som har röstat på SD, inte någon osynlig makt i något hörn där borta någonstans. Men istället för att ta debatt med svenska folket, att försöka göra något åt denna enligt många viktiga fråga, så fortsätter man att debattera med och protestera mot den osynliga makten borta i hörnet istället för att identifera problemet och ta debatten med SD.

Valet 2010

Det känns härligt att vakna upp med vetskapen att vi kommer att ha en borgelig regering i fyra år till. Jag är väldigt nöjd med resultatet; Moderatena fick 30 % av rösterna i riks,dagen, bara 0,9 % från Socialdemokraterna. Vårat bästa val någonsin. I kommunen gick Moderaterna framåt till 18,7 % och fick därmed  ytterligare två mandat jämfört med valet 2006. I landstinget har vi också gått framåt och fått ytterligare tre mandat. Jag tycker att vi kan vara väldigt nöjda med resultatet och vara stolta. Jag måste säga att det känns väldigt häftigt att veta att resultatet beror på mig; att jag genom att kampanja och värva röster har gjort att det gått bra för Moderaterna och Alliansen. Härligt att vara delaktig i något så stort.

Det finns dock smolk i glädjebägaren; Alliansen får inte bilda majoritetsregering och Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen med 5,7 %. Som det ser ut nu har de rödgröna tillsammans med Sverigedemokraterna 5 fler mandat än Alliansen. Även i kommunen och landstinget gick Sverigedemokraterna framåt; de fick ett respektive sju mandat. Jag är en av de som inte är helt emot Sverigedemokraterna, jag håller helt med om att invandringspolitiken i Sverige är misskött och det finns inget annat parti som tar upp den frågan. Därför kan jag förstå varför man röstar på Sverigedemokraterna och jag förstår också att man inte nödvändigtvis röstar för att man är rasist utan för att man vill uppmärksamma frågan. Att de kom in i riksdagen kanske inte var helt fel då de säkert kan röra om i grytan, vilket behövs, men att de fick hela 20 mandat och blir vågmästare är en katastrof. Jag hoppas att Miljöpartiet går ihop med Alliansen och motverkar Sverigedemokraternas vågmästarroll.

Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val någonsin och den rödgröna röran blev en katastrof. Jag håller med KG Bergströms kommentar i går om att Mona Sahlin kommer att avgå och att det rödgröna samarbetet inte kommer att fortsätta tills nästa val. Dock tror jag tyvärr inte att dessa två saker kommer att inträffa de närmste veckorna utan snarare om två år eller så, i lagom tid till nästa val. Allt för att inte samarbeta med eller underlätta för Alliansen.

Dock ska man komma ihåg att alla röster inte är räknade än. Över två miljoner människor har förtidsröstat och dessa röster kommer inte att vara räknade innan onsdag. Det kommer nog ändras ett par tiondelar hit eller dit och även mandatfördelningen kan förändras något. Så resultatet kan bli ännu bättre för Alliansen och Moderaterna.


Move It

Jag har ju berättat för dig om att jag har börjat som volontär i gruppen Move It och i går så var det min första träff. Jag och ytterligare två volontärer följde med ett gäng ungdomar och spelade badminton. Det var verkligen jätteroligt! Som sagt är alla ganska nykomna till Sverige och svenskan är inte på topp, vilket är anledningen till att vi hittar på grejer med dem. Det är verkligen jättehäftigt att höra dem kämpa med svenskan och verkligen vilja lära sig. En kille hade bara varit i Sverige i en månad men hade redan lärt sig en hel del svenska. Han kan ju långt ifrån perfekt svenska men kan bilda en del meningar och så där. Rikigt imponerande. Jag tror att det kommer att vara mycket lärorikt och givande att umgås med dessa ungdomar.

Fanns två killar där också, båda hette Arman för övrigt, som båda började stöta på mig. De bad mig om mitt nummer och hjälpte mig att spela badminton och sådär. Ganska kul faktiskt :)


Propaganda för Moderaterna och Alliansen

Jag röstade i går. Det kommer väl knappast som en överraskning att jag röstade på Moderaterna och jag tänkte försöka förklara varför.

Under dessa fyra år Alliansen har haft makten så tycker jag att de har gjort ett utmärkt jobb. De har avskaffat apoteksmonopolet vilket har gjort det lättare att köpa receptfria mediciner, de har gett mer pengar i plånboken och de har med säker hand fört oss igenom den värsta ekonomiska krisen i modern tid så bra att Serige inte bara har klarat sig näst bäst (endast Polen har klarat krisen bättre) utan också har minskat statsskulden. Detta bland annat genom att inte köpa Volvo och Saab som Socialdemokraterna ville.

Moderaterna tycker att det ska löna sig att jobba. Det ska inte vara så höga skatter att majoriteten av ens inkomst försvinner och att man får nästan lika mycket i bidrag som i lön. Det sporrar inte unga att utbilda sig och skaffa jobb. Det är inte bra för Sverige. Det har Moderatena tillsammans med Alliansen nu ordnat. Nu lönar det sig att arbeta.

RUT-avdraget har ordnat 11 000 jobb, mestadels för unga, invandrare och för kvinnor; grupper som har svårt för att få jobb. Det har också startats ett otal nya jobb. Trots detta vill de Rödgröna ta bort RUT-avdraget. Jag har aldrig hört något rikigt bra argument för detta, bara saker som att "det är mest kvinnor som jobbar i dessa företag, det är så typiskt att det är kvinnor som ska tvätta fönster och dammsuga" (är det så hemskt då? Det är ju ingen som tvingar dem att ta dessa jobb. Tror att de allra flesta hellre har ett jobb där de får städa toaletter än inget jobb alls) och "det är nästan bara höginkomsttagare som utnyttjar RUT-avdraget" (för det första förstår jag inte varför man ska ta bort något bara för att rika använder det. För det andra så räknar de Rödgröna alla som tjänar över 20 000 före skatt som höginkomsttagare; alltså de allra flesta. Vilket betyder att deras argument inte håller eftersom det faktiskt är barnfamiljer och medelinkomsttagare som använder avdraget allra mest). ROT-avdraget vill de dock behålla, i alla fall tills vidare. Att avdraget inte främjar kvinnor då det är mest män som är anställda inom dessa företag och att det är mest såna som de Rödgröna kallar för höginkomsttagare som använder även detta avdrag verkar inte spela någon roll. De argumenten är visst bara viktiga i debatten om RUT.

Alliansen har också sänkt arbetsgivaravgiften för unga för att göra det lättare och billigare att anställa unga. Detta vill också de Rödgröna ta bort med argumenten att det har gjort det billigare för stora företag som Mcdonalds och Liseberg. Återigen denna för mig oförståeliga hat mot allt framgånsrikt. Det är väl jättebra att det finns företag som satsar på att anställa unga och ge dem jobb. Att de också har gynnats av den sänkta arbetsgivaravgiften är enligt mig inget negativt alls. Nu kan de expandera och därmed anställa ännu fler ungdomar, precis det som är tanken med den sänkta avgiften. Om arbetsgivaravgiften höjs igen så kommer inte bara storföretag drabbas utan också lokala caféer och affärer - även det mycket populära arbetsplatser för ungdomar - något som de Rödgröna verkar glömma bort i sin iver att försvåra för storföretagen.

Det har blivit billgare att ha företag i Sverige och Moderaterna vill göra det ännu billigare. Idag har Sverige en av världens högsta skatter vilket inte gör det attraktivt för företag. De allra flesta företag flyttar från Sverige när de blir stora eftersom de får betala många miljoner i skatt om året. Med sänkta skatter så vill de stanna kvar vilket inte bara ger Sverige inkomster i form av skatt utan också många jobb.

2800 nya poliser, reformer för att hjälpa sjuka tillbaka till arbetet, fritt vårdval, en miljard kronor satsade på att korta köerna inom vården, höjt bostadsbidrag; listan på allt bra Alliansen har utfört under denna mandatperiod kan göras lång. Om de vinner även detta val kommer det listan vara ännu längre om fyra år. Det är också viktigt att inte rösta på Sverigedeomkraterna för att vi ska kunna ha ett tryggt Sverige. Oavsett vilket block som vinner så måste de kunna bilda en majoritetsregering för att kunna styra ordentligt. Om SD blir vågmästare så kan de styra lite hur de vill och de kommande fyra åren kommer att bli mycket sämre. I dag är det Alliansen som leder i opinionsundersökningarna och det är mest troligt att det är de som kan bilda en majoritetsregering. Om du vill ha en majoritetsregering utan SD som vågmästare och ett tryggt Sverige; rösta på Alliansen.

Film med Nina

I går kväll så gick jag hem till Nina för att leka. Originalplanen var att åka in till Borås för att se på bio men det var tydligen fullt så vi hyrde film istället. Det blev I Love You Philip Morris, mycket på grund av att Emma rekommenderat den. Var en rätt bra film faktiskt, väldigt rolig. Jag och Nina satt och "awww":de oss igenom alla scener där Jim Carrey och Evan Mcgregor var gulliga och kärleksfulla och Ninas mamma, som såg filmen med oss, tyckte att vi var helt knäppa. Men det var ju gullligt och romantiskt, att det var två killar gjorde det inte mindre gulligt och romantiskt. Hade det varit en kille och en tjej hade ingen tyckt att det varit konstigt. Kärlek som kärlek enligt mig. Efter filmen hade vi lite tjejsnack å sådär.

 Jättemysig kväll, tack så mycket Nina, det var precis vad jag behövde.

Politikervecka på gymnasiet

I går var jag på gymnasiet för att kampanja med Moderaterna. Det var väldigt roligt, fanns en del elever som verkade uppriktigt intresserade av vår politik. Verkar också som att vi lyckades värva en del folk och med lite tur kan vi snart starta upp MUF i Mark. Träffade en del gamla lärare också som hälsade väldigt glatt på mig. En del lite för glatt, som t.ex. von Scheele.

Det roligaste på hela dagen var att träffa Ulf och Karin igen. Skulle bara gå in till biblioteket för att hälsa men stannade där i ´säkert en halvtimme för att prata. Har verkligen saknat Ulfs sarkastiska kommentarer och Karins vilja att alltid hjälpa till. De är verkligen världens bästa bibliotekarier.

Hölls också en stor debatt med representanter från samtliga riksdagspariter samt Piratpartiet och Sverigedemokraterna. Väldigt bra debatt med intressanta åsikter. Det enda dåliga var väl att en del i publiken inte kunde uppföra sig när SD talade utan buade och skrek förolämpningar. Visst är SD inte helt rumsrena och demokratiska men man kan i alla fall uppföra sig och låta dem tala till punkt.

Var också trevligt att träffa Emma, Gustaf, Fanny och Linn.


Glasdörr

Jag gick in i en glasdörr idag.

Typiskt svenskt?

Jag har lagft märke till en liten företeelse den senaste tiden. Jag vet inte om jag nödvändigtvis skulle klassa den som typiskt svenskt utan kanske mer som typiskt för vår generation.

Om någon håller på att till exempel duka bordet och jag är gäst så ser jag det som en självklarhet att fråga om jag kan hjälpa till med något. Detta gör jag inte för att jag verkligen vill hjälpa till eller för att jag anser att personen som dukar bordet inte klarar av det utan för att det är artigt, och lite för att jag då känner mig mindre löjlig än om jag bara sitter och väntar på att kunna hugga in på maten. Det jag har lagt märke till är att de allra flesta svarar "nej tack" på denna fråga, oavsett om de bara ska bära in ett glas till eller om de måste balansera brödkorgen på huvudet och har famnen full med tallrikar. Tycker att det är ganska onödigt, inte bara för att personen ifråga får mer att bära själv utan också för att jag som frågar känner mig dum och det blir en pinsam stämning. Det är som om man säger "vadå, tror du inte att jag klarar av att bära fram smörpaketet själv eller? Jag behöver inte din hjälp!". Det är både fånigt och väldigt osocialt att reagera så. I mitt tycke så är det en sjävklarhet att svara "ja tack" när någon erbjuder sig att hjälpa till. Det ska vara som en reflex, som att man alltid svarar "bra" på om någon frågar hur man mår oavsett hur man mår egentligen. Det spelar ingen roll om man verkligen behöver hjälp; man svarar "ja tack" och ger åtminstonde en smörkniv som jag kan bära till bordet.

Är det bara jag, med min mångkulturella uppväxt som tycker att detta är viktigt och som har lagt märke till det? Eller är det jag som är löjlig?

Kampanj på Skene Marten

Nyss hemkommen från kampanjande med Moderaterna på Skene Marten. Det var roligt som vanligt, kul när folk kommer fram och berättar hur mycket de gillar Alliansens politik. Köpte ingen fudge, de som sålde det var inte kvar. Istället köpte jag hemlagade karameller, kokosbollar och ett paket tuggummin åt min bror. Ja just det, fyndade en vinylskiva med Elton John också. Var en ganska trevlig dag, förutom att jag blev stucken av en geting. Det var mindre trevligt... 

Gårdagen, fast bättre

Insåg hur kort, tråkigt och intetsägande mitt senaste inlägg var. Så jag ska göra ett nytt försök.

Var då som sagt på Skene Marten med Emma igår. VI gick omkring där ett tag och kollade på alla marknadsstånd. Jag hittade två bandtröjor; en med System of a Down och en med Sex Pistols. Båda två låg på fyndbordet där alla tröjor ligger huller om buller men i gengäld bara kostar tjugo kronor styck. Så det var ett kap, även fast vi fick leta efter rätt storlek ett tag. Hade faktiskt tänkt att köpa en bandtröja och planerat att lägga 100-200 kronor på den så jag var glad att jag fick tag i två stycken för 40 kronor totalt. Det är inget fel på kvalitén heller, har köpt tröjor där förr och trycket har hållit i tvätten.

Vi tittade också på godis. Emma beslöt sig i sista stund för att inte köpa polkagrisar och därmed bryta sitt godislöfte. Själv tittade jag länge på ett stånd där de sålde olika sorters fudge.

Köpte en födelsedagspresent till Isabel också. Tänkte köpa på mig lite saker som jag tror att hon gillar som hon ska få i försenad födelsedagspresent när hon kommer hem.

Efter ett par timmar, när vi hade fått nog, köpte vi Ben n Jerrys och åkte hem till Emma för att titta på film. Det blev The Notebook. Helt okej film, är ju en chick flick och därmed inte ett mästerverk direkt. Lite bättre än A Walk to Remember i alla fall. Efter filmen skjutsade Emma hem mig. Det var trevligt med tjejsnack och att bara mysa.

Sådär, det var en liten bättre beskrivning av gårdagen. Ska snart äta och därefter ska jag tillbaka till Skene Marten för att kampanja med Moderaterna. Och kanske, kanske köpa den där fudgen...

Systerdag

Kom hem för en stund sedan från Emma. Vi har haft systerdag idag, vilket den här gången innebar Skene Marten och sen film och glass hemma hos Emma. Jättemysig dag, behöver sådana ibland. Vi tyckte båda två att marknaden hade ovanligt få knallar i år och vi konstaterade att finanskrisen har nått även Skene Marten. I morgon ska jag dit igen för att kampanja tillsammans med Moderaterna.

En liten påminnelse

Har du inte glömt någonting? Jag ska hjälpa dig på traven. Jag har namnsdag idag. Sådär, nu kan du börja gratulera mig. Och eftersom jag har både fetat, kursiverat och strukit under så kan du inte missa hur viktigt detta är.


För hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Varför har ingen berättat för mig hur bra Oskar Linnros är?! Jag upptäcker alltid alla bra artister sist...

Kampanj med (m)

Jag var och kampanjade med Moderaterna på torget i Kinna idag. Det var första gången jag kampanjade med Moderaterna och inte bara med MUF, men det är ungefär samma sak. Lite speciellt att alla man kampanjar med är sisådär 30 år äldre men det är kul ändå. Det verkade uppskattas att det kom en ny ung person som var intresserad av politik. En av gubbarna flörtade med mig, kallade mig för fotomodell och sa att jag var så söt att jag behövde livvakter å sådär.

Kommer att kampanja med Moderaterna i Mark flera gånger nu inför valet, så ni kommer säkert att se mig på torget i Kinna den närmaste veckan. Det passar mig bättre än att kampanja med MUF eftersom det är så nära, med MUF måste jag åka in till Borås och det är så segt. Ibland så samlas vi i Borås och åker någon annanstans för att kampanja och då är det ännu värre; först sitta i en buss i 40 minuter och samlas i Borås för att sen åka kanske lika länge till Ulricehamn eller något för att kampanja. Och ibland passar inte bussarna och man hinner inte åka in till Borås. Då passar det mycket bättre att promenera upp till Kinna och sprida glädjens budskap där istället.

Oh, just det

Har inte berättat för dig att jag har vunnit två biljetter till Cirkus Maximum nästa lördag. Tävlingen var i GT och man skulle lösa ett "finn fem fel" för att vinna. Det är ju min specialtitet så det var en lätt match ;) Ska bli kul att gå på cirkus, längesedan sen sist. Jag h<r bjudit med Henrik. SVT spelar in den föreställningen, de brukar ju alltid visa det sen runt jul, så jag ska tvinga Henrik att räcka upp handen när clownerna ber om frivilliga. Ska man skämma ut sig ska man göra det ordenligt, inför TV ;)

Nybliven volontär

Som ni vet är jag väldigt mammig av mig och vill ta hand om alla i min närhet och nu har jag fått ett utlopp för detta. I går blev jag volontär för Individuell Människohjälp i Göteborg. Det är en svensk förening som verkar i Sverige (men som även finns i ytterligare 14 länder) som hjälper ungdomar med läxläsning, besöker flyktinganläggningen i Kållered, kämpar mot trafficking och mycket annat. Föreningen är helt beoende sv volontärer och frivilliga bidrag för att fungera. Och nu är jag alltså en av dessa volontärer.

Jag är med i gruppen Move It som riktar sig till nyanlända ungdomar i gymnasieåldern. En gång i veckan så hittar IM på någon aktivitet för dessa ungdomar - till exempel skridskoåkning, gå på teater eller  spela fotboll - och vitsen är att ungdomarna ska få träna sin svenska, upptäcka Göteborg och förhoppningsvis fastna för någon aktivitet. Jag kommer nog inte kunna vara med riktigt varje vecka men åtminstonde ett par gånger i månaden så har jag tänkt att hjälpa till. Jag ser verkligen fram emot det, jag tror att det kan bli väldigt roligt och givande. Planerar också att åka iväg som utlandsvolontär till sommaren eller så. Vill du också bli volontär, eller skänka pengar för att stödja IMs arbete, så kan du gå in på deras hemsida www.manniskohjalp.se .

Trött

Det är helt sjukt hur bara tre dagar i skolan kan suga musten ur en totalt. Jag är redan redo att gå in i väggen vilken dag som helst. Jag är ständigt trött och kan inte koncentrera mig mer än två minuter i taget. Det är inte okej när jag känner mig redo för att gå och lägga mig klockan sex på kvällen, då står inte allting rätt till.

Och nej, jag försöker inte alls hitta undanflykter för att inte plugga genom att skriva detta inlägg fast böckerna ligger uppslagna och jag har sagt till mig själv den senaste halvtimman att jag ska börja plugga.


Andra dagen på universitetet

Vi hade vår första föreläsning idag. Det var inte alls så otäckt som jag trodde att det skulle bli. Föreläsaren var bra och det han pratade om var intressant. Han var ganska rolig också vilket gjorde att det blev en bra och ganska lättsam stämming. Dock är jag fortfarande orolig för tentorna och för seminariet i morgon.

Jag tycker fortfarande inte att jag passar in, även om jag faktiskt har pratat med lite folk idag. Alla har orange hår och färgglada kläder och tygpåsar. Jag är inte alls sån. Hade i och för sig strumpbyxor på mig igår så lite anstränger jag mig för deras skull.

Jag är redan dödstrött på bussresorna. Idag fick jag stiga upp kvart i sex (!) för att hinna till skolan. Har aldrig gått upp så tidigt, förutom om jag ska resa och planet går tidigt eller så. Men då är det värt det, det är något roligt. Nu gick jag upp så tidigt för att åka till skolan, vilket är allt annat än roligt. Kändes riktigt hemskt att gå till bussen innan min bror ens vaknat.

Det känns lite bättre idag, men det är fortfarande läskigt att gå på universitetet.

Första dagen på universitetet

Kom hem från min första dag på universitetet för ungefär en timme sedan. Det var en otäck, lång, seg och lätt förvirrande dag. Idag fick vi bara en massa information om allt från när första tentan är till vad vi ska göra om vi bryter benet på skolan. Sen fick vi gå runt i lokalerna och bekanta oss. Det tar väl ett tag innan man hittar överallt och sådär men jag tycker redan nu att logiken bakom placeringerna av korridorerna och salarna är betydligt sämre än på gymnasiet.

Man kan läsa religionsvetenskap antingen på program (som jag gör), på fristående kurs eller inom lärarutbildningen. Man lär sig samma saker oavsett så alla går i samma klass, eller "grupp" som det tydligen heter på universitetet. Det är en jättestor grupp, tror vi är runt 70. Hittade ytterligare ett bekant ansikte, förutom Ischa, Anna Johanssons storebror Alexander.

Vi har redan fått läxor; vi ska ha läst 80 sidor till i morgon och på fredag har vi vårat första seminarium då vi ska ha förberett svar på en massa frågor vi har fått. Jag har förstått att man inte behöver läsa exakt alla sidor i läraböckerna, alla säger hela tiden att man bara behöver läsa det viktigate. Men det är ingen som förklarar hur man gör för att välja ut det viktigaste. Eftersom jag inte har haft en enda föreläsning än har jag svårt att göra det själv. Alla säger att man plugga, ingen förklarar hur. Det känns inte bra att redan vara stressad efter första dagen i skolan.


RSS 2.0