Igår

I går var hela tjejgänget (länge sen vi var alla) hemma  hos Isabel för tjejkväll. Nina färgade min utväxt, det bev väldigt bra, hon är så duktig så. Sen var vi hungriga, så hälften av oss började laga till pajerna medans resten av oss stannade kvar i Isabels rum. När kockarna kom ner igen möttes dem av en syn de inte hade kunnat föreställa sig i sina vildaste fantasier. Som Isabel sa "När vi var där uppe funderade vi lite på vad ni gjorde här nere. Vi hade många olika förslag men vi kunde aldrig tänka oss att ni satt här och lekte med Barbie". Jag har inga kommentarer, mer än att det var inte som det såg ut, vi lekte faktiskt med Isabels lillasyster Annelie. Att vi började leka innan Annelie kom in i rummet behöver vi inte nämna... Sen tittade vi lite på Anne på Grönkulla till Anna-Marias glädje och alla andras förskräckelse, åt jättegoda pajer, tittade på Pocahontas till Anna-Marias förskräckelse och alla andras glädje, åt chokladfondue med frukter och åt chips med dipp. Trevligt trevligt. 

Nu ska jag strax till Sven. Ikväll ska jag titta på Melodifestivalen med min bror. Resten av helgen är oplanerad. 

Jag är en förtappad själ

Idag bjöd Fishermans Friends på fika, igen. Och som vanligt var jag nog där mest av alla och åt en massa onyttiga men ack så goda kakor. Som vanligt så blev det liviliga diskussioner i ämnet religion och kristendom i synnerhet. Det blev kanske kraftigare diskussioner än vanligt eftersom våran lärare Peter tittade in, och han är väldigt duktig och påläst, och så hade Fisher bjudit in några personer (jag fattade aldrig vilka de var eller vad dem gjorde där, förutom i egenskap av kristna). Jag gillar att lyssna på dem disskusionerna, religion är väldigt intressant tycker jag. '

Jag själv är något mellanting av kristen och ingeting. Jag är osäker helt enkelt. När jag var yngre var jag väldigt troende, men för ett par år sedan så började jag tvivla och sen dess har jag inte hittat tillbaka. Ibland önskar jag att jag hade gjort det, jag skulle vilja uppleva den gemenskapen och att tro på något så starkt. Det verkar härligt. Jag nämnde detta för Imberg och hon försökte då diskutera med mig varför jag då inte trodde på Gud. Hon ställde en del bra frågor, som vad jag tycker hindrar mig från att tro. Jag kunde inte svara på det. Hon fick mig i alla fall att lova att läsa ett kapitel ur bibeln idag. I utbyte ska hon läsa om Jimi Hendrix på Wikipedia (mitt förslag, hon hade aldrig hört talas om honom) och så skulle hon och Isabel be för mig varje dag i en månad (hennes förslag). Och det är nog där skon klämmer, det är det jag inte gillar med kristendomen och (vissa) kristna.

Vadå be för mig? Låter som om jag är en stackars förtapppad själ eller ngt sånt. Ska hon be till Gud för att Han ska fixa så att jag hittar tillbaka till tron? Men styr Han inte mig då? Det är väl just det som han inte gör, om Han hade styrt mig som en docka hade jag väl redan varit djupt troende? Jag kan läsa bibeln i kväll, men att be för mig är lite överkurs tycker jag. En annan sak jag inte fattar är varför man ska hålla på att sjunga hela tiden? Och alla lekar, vad ska dem vara bra för? Kan man inte bara leva "vanligt" och samtidigt vara en bra kristen? Jag fattar grejen med att inte svära, och kanske även att inte dricka alkohol. Men vad är grejen med kyskhet före äktenskapet, den onaturliga glädjen hela tiden, att samlas i både KUB, KU och Fishermans Friends och anse att homosexualitet är onaturligt? Det är sådana saker som får mig att ta två steg tillbaka. Men samtidigt...

Åh, jag vet inte.

Glad bokrea!

Idag var det start för årets bokrea. Jag hade bestämt med Anna-Maria att vi skulle mötas vid Kinna bokhandel klockan 08:00 för att länsa deras bokhyllor. Vi fick båda göra uppoffringar;  jag offrade min spanska och hon sin sovmorgon. I vilket fall som helst fanns det massor med underbara böcker som jag ville ha och jag kom ut därifrån med åtta sycken. Jag kan ärligt erkänna att jag ångrar minst en av dem lite grann. Men det är okej.

Anna-Maria den snåljåpen köpte ingenting eftersom hon skulle spara sina pengar till ett besök i gbg i helgen. Sen tog vi den första bussen som vi inte missade till Skene för att fortsäta våran fyndjakt i deras bokhandel. Där hittade jag ingenting, dels för att hålet i min plånbok var av en icke ignorerbar storlek, dels för att det var inte lika stort utbud som i Kinna. Långsam utnyttjade sitt presentkort och köpte en bok om Cornelis Wresvik.

Det blev alltså åtta böcker totalt för mig i dag. Förra året blev det sju böcker på bokreans första dag och ytterligare tre någon dag senare. Så jag anser att mitt rekord från förra året inte är riktigt slaget än, får se om jag besöker bokrean igen om någon dag och vad jag kan åstadkomma då.

Helgen

Helgen har varit trevlig och lyckad tycker jag. :) Det började med Imbergs tjejkväll i fredags. Även om vi blev tre färre än beräknat så hade  vi det trevligt med matlagning, kortspel och filmtittning. Både jag, Nina och Emma stack tidigt. Nina stack till Sebbe, Emma stack hem och Jag stack till Sven. Vi bowlade och annat trevligt innan han skjutsade hem mig på kvällen.

I går stack jag till Sven igen. Hans kompis Trasan var där också. Vi tre satt å kollade på film, lite grann på TV och på You Tube. Killarna passade på att förfesta lite grann också eftersom de skulle vidare på fest på kvällen. Själv traskade jag hem i snöfallet och blev attackerad av snöbollar från Lyckeskolans tak. Jag kom hem precis i tid för att missa första bidraget i melodifestivalen.

Nu sitter jag här och ångrar att jag inte har gjort en massa läxor. Vi har verkligen jättemcket i skolan nu under nästa vecka och eftersom jag har ägnat min helg åt Sven istället för åt plugg så hade jag inte haft lika mycket panik nu.

Men det var värt det :)

Det är så roligt att reta sina vänner

Emma och Jesper håller på att bli ihop och som nära kompis med dem båda så har jag guldläge att skvallra men dem båda vad de tycker om varandra. Och tro mig, jag utnyttjar detta guldläge till max! Hela morgonen har jag skvallrat med Emma och de andra vad Jesper skrev till mig på msn i går, förutom det som jag svor att jag skulle hålla hemligt såklart (okej då, lite grann av det slank också ut).

Sen på lunchen så var Jesper också i matsalen och genast förvandlades jag och Nina till fnittrande idioter. Trots att Jesper försökte spela cool och inte ens tittade åt Emma så log jag med hela ansiktet och tjöt så fort han kom i närheten. Och Nina gjorde likadant. Man kunde tro att det var vi som var på g med honom och inte Emma. Emma sa snabbt upp bekantskapen med oss, avsade sig sitt syterskap med mig och behandlade Nina som luft. Vi bad om förlåtelse, och mot slutet av måltiden så verkade Emma tinat upp en aning. Men det är ju så roligt! Jag är så glad för hennes skull!
 
Ååååh, love is verkligen in the air!


Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag på er folk!


Jag är så lyckligsålyckligsålycklig!

Borås idag

Har varit i Borås idag med bror min. Eftersom jag är helt renons på likvida medel så blev det inte mycket handlande för min del. Hade funderat på ett par stövlar men det blev inte det tillslut i alla fall. Köpte, förutom nytt busskort och pizza, ett par örhängen, tre pins och en samling med New York Dolls bootlegs, vilken jag lyssnar på nu.

För övrigt var jag på provtagning för att se om jag fick lämna blod i tisdags. Allt gick bra, dem sa att jag hade bra vener, bra blodtryck och bra blodvärde. Jag väntar bara på att dem ska kolla blodproverna och komma fram till att jag inte har AIDS så att jag får ge blod.

Cederdag

Igår lekte jag med Ceder, det var hiskeligt trevligt. Han är en person som jag inte vill tappa kontakten med så det var verkligen riktigt roligt att träffa honom igen. Vi satt mest å tjötade, rökte vattenpipa och stack sen till Knalleland. Jag hoppas få göra om det snart igen och att vi inte ska tappa kontakten.

Amatörfrisören.

I fredags var jag hemma hos Nina för att klippa Sebastian, hennes pojkvän. Det var faktiskt väldigt trevligt, jag och Nina hann bl.a med att gå till Mcdonalds innan Sebbe kom. Så fort han hade anlänt påbörjades friseringen. Nina fick mer att säga till om än stackas Sebbe som lät mer och mer ängslig ju längre tiden gick. Jag tyckte att det blev ganska bra tillslut men Sebbes illa maskerade missnöjda tonfall skvallrade om att han inte tyckte detsamma. Aja, det är ju bara hår det växer ut igen, och jag har blivit lite duktigare på att klippa folk.

För övrigt fick jag reda på att Ninas pappa och min pappa tydligen är gamla arbetskamrater. Det är alltså femte personen i min klass vars föräldrar känner min pappa eller vise versa! Och vi är ändå bara 16 stycken i klassen! Det är helt sjukt... Undrar om det är en sjuk slump eller om statistiken hade varit liknande om jag hade valt en annan inriktning?

Inte nu igen

Aaaah! Nu är jag där igen! Varför är det alltid samma typ av killar som visar sig intresserade av mig? Och varför är jag inte intresserad av dem, när allt jag vill är att ha en pojkvän? För de inte är intresserade av mig heller, de är bara ute efter sex. Och för att jag är för snäll och för kär i tanken att ha en pojkvän att jag låter det hända, gång på gång... Ahhh! Jag blir inte klok på mig själv! Jag vet ju att jag gör fel, varför gör jag det endå? Om det vore en kompis som hade samma problem vet jag exakt vad jag skulle säga och hur hon skulle gå tillväga, men varför står jag handfalllen när det gäller mig själv? Fan också.

RSS 2.0