Långtår och fisksoppa

Var Lygnevi igår, förfesten var här hos Klas. Vi var bara fem, men hade väldigt roligt ändå. Blev lite väl berusad på polkashot igår; har idag ont i högra långtån men har inte den blekaste om vad jag har gjort. Kvällen var rolig i alla fall!

Idag har jag och Klas badat, det var kallt. Just nu håller vi på att laga fisksoppa (läs: Klas lagar fisksoppa). Vi firar 9 månader idag så vi ska mysa lite och ha det bra, har fixat ingridienser till gino till efterrätt. Hitills är helgen väldigt bra :)

Min hemlis

För några dagar sedan så pratade jag med pappa och Daniel och nu är det oficiellt; jag och Klas ska flytta ihop. Vi har tänkt på det länge och i början av maj bestämde vi oss. Anledningen till att vi ville hålla det hemligt var att vi ville hitta en lägenhet först och ha bestämt lite mer innan vi berättade det för alla. Men att hitta lägenhet var svårare än vi trodde och nu kan vi inte vänta längre. Vi har därför bestämt oss för att jag ska flytta in i hans lägenhet, kanske hittar vi en lägenhet och flyttar vidare snart, kanske stannar vi där. Men flytta ihop ska vi i alla fall, inom en månad eller så. Och jag längtar jättemycket!
Hemma igen

Igår kom jag hem från Budapest och resan var helt underbar! Längtar redan tillbaka. Var så underbart att vara där med Klas, visa honom alla platser som är viktiga för mig. Vi har bara tagit det lugnt och haft det bra i en vecka; har bott bra, ätit bra och gjort det vi har haft lust med för tillfället. Förutom att det regnade de flesta dagarna så kunde resan inte varit bättre. :)

Budapest om några timmar

Idag, om bara några timmar, så åker jag och Klas till Budapest! Vi kommer att vara där till nästa söndag. Detta är ju min födelsedagspresent från honom, så jag har verkligen längtat och väntat länge. Hoppas att resan blir jätterolig!


Helgen

Operationen av min bror gick bra, han kom hem i fredags rätt groggy på morfin. Han får ta bort stygnen om två veckor och efter ytterligare två veckor så får han spela fotboll igen, så det ska han nog kunna överleva. När han kom hem så satte vi oss och kollade på Alice i Underlandet, han sa att det passade honom eftersom han redan var så snurrig. ;)

På kvällen lämnade jag min bror och åkte till min pojkvän istället. Vi åkte in till Göteborg för att se på bio, det blev Baksmällan 2. Jag var väl inte hlet överlycklig över valet av film, hade inte ens sett ettan,  men jag fick välja film förra gången vi var på bio och Klas ville gärna se den så det fick väl vara okej. Den visade sig faktiskt vara bättre än vad jag trodde, skrattade flera gånger. Så helt bortkastat var det inte.

Jag och Klas hade tänkt ta det ganska lugnt på lördagen, åka in till Kinna för att handla lite skor och byxor åt Klas och sen kanske grilla på kvällen. Bara ha det bra helt enkelt. Dock ändrades planerna när min chef hörde av sig och ville att jag skulle hoppa in och jobba under dagen. Jag behöver verkligen pengarna, så det blev till att handla ganska snabbt och sen åka och jobba i ett par timmar. Gick bra ändå, vi hittade skor och hela tre par shorts till Klas. Och när jag jobbat klart så kom min man och hämtade mig och så åkte vi hem till honom och grillade. Vi hann precis grilla klart innan regnet kom. Jag fick ett infall, tyckte att regnet såg så inbjudande ut att jag kastade av mig alla kläderna och sprang ett varv i trädgården. Härligt! :D

På söndagen åkte vi ett stort gäng till Liseberg och hade massa kul. Åkte massa attraktioner och slösade pengar på chokladhjulen. Vågade dock inte åka Atmosfear, är lite höjdrädd och hade ingen lust att utmana mig själv riktigt så mycket ;) Men åkte massa annat kul och hade det roligt med trevligt sällskap. Var kul att träffa en del människor igen, Ischa till exempel. Hoppas på att kunna göra något liknande igen med ett stort gäng kompisar :)


Orolig storasyster

Nu är min bror snart hemma från sin operation. Han har i flera år haft en knöl på vänstra benet men det är först det senaste året som det har börjat besvärara honom. Det gör ont och svullnar upp efter att han har ansträngt sig fysiskt, och eftersom han tränar fotboll flera gånger i veckan och är en flitig besökare på gymmet så blir det väldigt ofta. Hela våren har han besökt olika läkare och specialister och idag är äntligen dagen inne för hans operation. Tydligen är det så att när man växer i puberteten så kan det hända att skelettet växer hejvilt, och det är det som har hänt med Daniel. Det är en sena på benet som hela tiden får gå över den här skelettknölen som har bildats och blir då irriterad och infekterad, med följden att benet blir stelt, svullnar upp, värker och inte går att stödja på. Det har hänt ett par gånger nu under våren att Daniel har ramlat ihop för att han inte kunna stödja på benet, så operationen har varit efterlängtad. Han ska komma hem när som helst nu, nyopererad och groggy på morfin. Pappa skjutsade honom, själv så har jag stannat hemma och varit en orolig storasyster. Skönt att veta att det är över nu i alla fall och att om bara några veckor är benet läkt och allting är som det ska igen.

Iron Maiden med två gamla vänner

Jag fick aldrig migrän i fredags och kunde därför gå på Iron Maiden. Kvällen började med att Adde hämtade upp mig och så körde vi till Gråfalk. Han bjöd på spaghetti och köttfärssås och glass till efterrätt. Vi satt där i flera timmar och pratade, åt god mat och kollade på olika konserter på TV:n. Det var jättetrevligt och väldigt roligt, var så länge sedan jag umgicks med de två. Kvällens sällskap var faktiskt bland det bästa med konserten, för ärligt talat var inte Iron Maiden så bra. Hela första halvan av konserten var ganska tråkig, det var först under andra halvan som de körde alla gamla hits och slutade köra de kassa låtarna från senaste skivan. Tyvärr kändes de som att de körde mycket på rutin, det fanns ingen spontanitet eller genuin glädje. Är kul att kunna säga att man har sett dem, men konserten får bara 3/5 Grodor av mig.


Migrän vs. Iron Maiden

Igår hade jag migrän, fick ligga i sängen större delen av dagen och försöka sova bort det. Det värsta var att jag hade en massa planer igår som jag fick ställa in; hade tänkt åka till Hanatorp och bada med Daniel under dagen och på kvällen skulle jag åka in med mina kompisar till Borås och se September. Istället fick jag ligga i fosterställning hela dagen. Det roligaste jag gjorde igår var att titta på vår gamla VHS med Törnrosa. Det var ungefär så mycket jag orkade med. Idag ska jag på Iron Maiden och jag hoppas verkligen att jag inte behöver ställa in de planerna också. Vet av erfarenhet att när jag får migrän så får jag minst en migränattack till inom en vecka efteråt, oftast dagen efter. Så just nu håller jag på att känna efter noga om jag känner migränen komma smygande. Hoppas att jag slipper det idag.


RSS 2.0