Rapport från arbetstämman

Är på MUF:s arbetstämma i Jönköping just nu. Har varit två väldigt intensiva men väldigt roliga dagar hitills. Har lyssnat på timmar av debatter med både briljanta och en del pinsamma argument, duckit mängcder av vatten och ätit ännu mer godis för att klara mig igenom 10 timmar av dagliga debatter, haft nöjet att lyssna på Sofia Arkelsten, Gunnar Hökmark och Fredrik Reinfeldt och själv stått i talarstolen för allra första gången. Har lärt mig väldigt mycket hittills och haft kul också.

Fast just nu känner jag mig sådär deppig igen. Är tydligen något med lördagkvällar. Ikväll är den stora middagen, med trerätters middag och sedan dans kvällen lång. En sån där kväll som ska vara helt galen och då man ska vara jättetrött dagen efter. Jag var jättetaggad först, planerade att festa ordentligt. Men under varmrätten hände något, helt plötsligt hade jag inte lust att sitta där längre. Nu har jag stängt in mig på mitt rum, som jag för övrigt delar med två tjejer jag aldrig mött innan den här helgen. Vet inte riktigt om jag ska gå tillbaka till festen, sitta och tycka synd om mig själv resten av natten, ta en promenad eller något ytterligare alternativ. Hoppas att känslan/ångesten går över till imorgon iaf.

Arbetsstämma 2011

Idag, om bara någon timme, så ska jag åka på arbetsstämma med MUF. Jag har lite halvpanik, för jag glömde mina ack så viktiga listor hemma hos Klas så jag har inte riktigt koll på allt jag behöver ta med mig, men det löser sig nog. Tror att jag har fått med mig allting nu. Ser verkligen fram emot detta, det är min första riktigt stora MUF-grej och det ska bli roligt att få vara med och påverka på riktigt. Det vi bestämmer under den här helgen är riktlinjerna och ståndpunkterna för MUF de närmaste åren, åsikter som i viss mån kommer att påverka Moderaterna och i förlängningen hela Sverige. Det känns riktigt häftigt. Visst, det kanske tar tio eller till och med tjugo år, men jag är med och skapar framtiden. Fredrik Reinfeldt ska komma och tala också, tror att det kan bli riktigt mäktigt. Hoppas att det blir en bra helg :)


Preventivmedel

Fick mig föressten en liten överraskning på ungdomsmottagningen idag. Gick dit för att få nya recept på p-piller. Vanligtvis brukar det gå på 10 minuter; barnmorskan frågar om man har några besvär eller biverkningar, är det inget så väger hon en, tar ens blodtryck och sen får man receptet. När hon frågade mig om jag hade några biverkningar eller så sa jag "nej, har ju haft de här p-pillrerna i 2 ½ år nu, förutom i början när jag hade migrän så har jag adrig haft några biverkningar". Då blev hon genast intresserad och frågade om jag fortfarande hade migrän ibland, och det har jag ju men det beror inte på p-pillrerna längre, vilket jag också sa. Sen frågade hon mig om jag såg några s.k. auror eller ljusfenomen när jag hade migrän och jag förklarade för henne att ett av mina första sympton är att det blixtrar framför ögonen, ungefär som en fotoblixt. Då sa hon genast att jag inte får gå på p-piller eftersom om man har den typen av migrän så ger p-pillrerna ökad risk för stroke och hon rekommenderade att jag ska byta preventivmedel. Stroke vill jag ju inte ha så jag bad henne, något chockad, om att visa mig vilka preventivmedel jag får ta. Så nu går jag på minipiller. Vad jag inte förstår är hur jag har kunnat gå på p-piller i över två år utan att få reda på detta. Jag vet att jag sa till henne efter mina tre första månader att mina migränattacker hade ökat p.g.a. p-pillrerna för jag minns att jag tyckte att det var så jobbigt att jag funderade på att sluta med dem men hon sa att de tre första månaderna var värst och att hon tyckte att jag skulle fortsätta. Då skulle jag ju istället fått frågan om auran och fått byta preventivmedel direkt. Aja, har ju inte fått någon stroke än och förhoppningsvis funkar minipillrerna lika bra.


Försöker vara en bra flickvän

Igår åkte Klas till Motala för att jobba, men som tur är så kommer han hem ikväll. Innan jag lämnade hans lägenhet igår förmiddag så fyllde jag lägenheten med post it-lappar med kärleksförklaringar på. I varje rum, inklusive badrummet,  så finns minst en lapp där jag har skrivit hur mycket jag tycker om honom. Så jag väntar ivrigt på att han ska komma hem, vill veta hur han reagerar. Jag vet i alla fall att hade jag kommit hem till en lägenhet fylld med kärleksförklaringar så hade jag blivit väldigt glad.

Han SMS:ade för en stund sedan och sa att han precis hade börjat den 3 ½ timmar långa resan hem, vilket betyder att han är hemma runt 20:30. Hade hoppats att han skulle komma hem tidigare än så, därför har jag varit och köpt bakelser på konditoriet som jag också ska överraska honom med. Blir väl sådär, tror inte att han vill fika när han kommer hem så sent, men eftersom jag jobbar imorgon kväll så kan jag inte ta med dem då istället. Han får väl fika när han har lust. Det är tanken som räknas.

Efter depp, depp, depp

Lördagen blev inte så illa till slut, efter rätt många må-bra-låtar så mådde jag lite bättre. Jag rensade ut lite gamla saker (läs: slängde alla Klas saker) och skrämde upp mig själv genom att titta på kriminalprogram på TV. När jag kom på mig själv med att titta efter mördare i hallen så insåg jag att det var dags att byta till Gäster med gester istället.

På söndagen så följde jag och en bakfull Klas med Carlsson och Johanna till Liseberg. Vi åkte knappt någonting, vi spelade mest, och helst spel där vi kunde tävla mot varandra. Det var väldigt roligt faktiskt, och Johanna visade sig vara en riktigt spelmissbrukare. Hon var dessutom hög på koffein, så Carlsson fick tygla henne emellanåt. Kul var det i alla fall, och välbehövligt för mig. Det bästa som finns för att hindra ångesten är att hitta på saker med goda vänner, och det gjorde jag verkligen i söndags.


Depp, depp, depp

Sitter just nu ensam i Klas lägenhet. Klas är iväg på fest, jag var också bjuden men jag har inte råd att köpa alkohol och kött att grilla så jag valde att stanna hemma. Vet inte om det är för att jag är ensam eller vad det är men det tog inte lång tid efter att Klas hade gått som jag kände ångesten sänka sig över mig. Mår skit just nu, har inte lust för någonting, gråter lite grann, är allmänt deppig helt enkelt. Tänkte ta en dusch men vågar inte av rädsla för att göra något dumt. Försöker så gott jag kan att må lite bättre, lyssnar på må bra-musik och testar att skriva av mig lite här. Vill bara må bättre, det vill jag verkligen, men har mått skit länge nu. Jag vet inte vad jag ska göra!

Första lådorna packade

Nu har första lasset kartonger innehållandes mina tillhörigheter forslats hem till Klas. Det kändes lite ledsamt, men framför allt väldigt roligt och häftigt. Som Klas sa: "Varje packad låda är ett steg närmare till att vi bor tillsammans". Jag har packat två lådor till ikväll, så nu är vi två steg närmare vårat mål :) Pappa är väl inte lika glad som jag är, han tyckte att det var riktigt jobbigt att se mina lådor fyllda med tillhörigheter. Igår var han inne i mitt rum flera gånger, ibland bara vände han direkt och ibland stannade han kvar och tittade på mig en stund. Han kramade om mig jättehårt och sa: "du får inte flytta", det kommer nog ta tid för honom att vänja sig vid detta.

Har insett en sak nu när jag packar och rensar bland mina saker; Klas tål inte rökelser och sånt och jag har massor med rökelser, alltså måste jag bli av med dem. Har hur många som helst och om du vill ha dem får du dem gärna. Jag har även rökelsehållare. Är bara att hojta till så lägger jag undan dem, annars så slänger jag dem.

Sorgblandad förväntan

Igår så hade jag och Emma systerdag. Oftast när vi har systerdagar så brukar vi sitta i hennes rum, titta på film och dricka rosévin och även fast det är väldigt roligt så bestämde vi oss för lite ombyte. Så vi åkte till Göteborg istället. Vi kollade i affärer, fikade lite och pratade en massa. Det var väldigt trevligt :)

Efteråt åkte jag direkt hem till Klas. Vi skruvade ihop vår första möbel. Vi började med den lilla bokhyllan vi ska ha filmer och skivor i, den blev väldigt fin faktiskt och det gick smärtfritt att få ihop den. Vi skulle ha satt ihop den stora bokhyllan också men Klas upptäckte att den var lite sönder och ska åka till IKEA idag och byta. Hann inte med att få ihop så många möbler igår för jag fick migrän. Klas var så himla snäll, jag fick ligga i hans knä och så masserade han min nacke samtidigt. När jag mådde lite bättre så hämtade han en burk Ben & Jerry's och en sked, la det framför mig ovh sa "här kommer två stycken som kanske kan få dig att må bättre". Han är verkligen min drömman!

För en liten stund sedan så packade jag ihop alla mina filmer och skivor i en stor kartong. Det känns lite vemodigt faktiskt, att två hyllor i mitt rum nu är tomma och aldrig mer ska fyllas igen. Och ju fler dagar som går desto fler hyllor kommer att tömmas. Ser väldigt mycket fram emot att få flytta ihop med Klas, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är lite sorligt också. Detta har ju varit mitt sovrum de senaste 18 åren, klart att jag kommer att sakna det. Och jag kommer att sakna att träffa Daniel och pappa varje dag. Men någon gång måste väl jag också bli vuxen antar jag. Jag brukar inte gilla förändringar och att man måste ta mer ansvar, men detta är en förändring som jag, även fast det känns lite sorligt också, ser fram emot väldigt mycket.

Första turen till IKEA

Igår var jag och Klas på IKEA. Vi köpte massor, blev alldeles för mycket pengar spenderade, men i ärlighetens namn behövde vi allting vi köpte. Anledningen till att jag inte har börjat packa ihop mina grejer än är att det i Klas lägenhet just nu inte finns så mycket förvaringsutrymme. Till exempel har han ingen bokhylla som jag kan förvara alla mina böcker i och hans garderob räcker nätt och jämnt till hans egna kläder. Så nu har vi varit och köpt två stora garderober med en massa tillbehör, en stor bokhylla, en mindre bokhylla (som vi ska ha som DVD-pelare typ), en ny TV-bänk, två nya kuddar, en taklampa, en bordslampa och massor med småsaker och -prylar. Vi packade upp alla småsaker igår, men taklampan måste upp och framförallt måste alla möbler skuvas ihop. Så om du är sugen på fika någon dag är du hjärtligt välkommen, förutsatt att du har skruvmejsel med dig ;) Längtar tills vi har fått alla möblerna på plats, då kan jag äntligen börja flytta in mina saker. Även fast vi köpte så mycket igår så är vi inte klara än, vi har minst en tur till IKEA kvar och antagligen till ett par affärer till. Men jag tror att bara detta kommer att ge lägenheten ett stort lyft, det kommer att bli så fint! Och det känns verkligen bra att vara ett steg närmare till att flytta ihop :)

RSS 2.0