Ny chans att välja framtid

Förutom att gå på Eriks utlyttningsfest i lödrags så var jag i Göteborg på val-kick off med alla MUF-distrikt i Västra Götaland. Vi var i Göteborg där vi lyssnade på tre föreläsningar och slutligen blev bjudna på mat på restaurang ETT. Det var en mycket intressant och givande dag med många tips på hur vi ska vinna valet.

Jag hoppad verkligen att du efter att ha läst så här långt inte sitter och tänker "val? Va? Var inte det i september?". Om du gör det så kan jag upplysa dig om att den 15 maj, om mindre än en månad alltså, är det omval i regionen i Västra Götalands län. Alla över 18 får rösta i det och jag hoppas att du kommer att göra det också. Regionen bestämmer bland annat om sjukvården, infrastruktur, utbildning, kollektivtrafiken och kultur - ganska viktiga frågor med andra ord.

Moderaterna vill göra många förändringar. En sak är att de vill köpa in ännu en ambulanshelikopter. I dagsläget finns bara en helikopter men då den endast kan användas nio gånger av tio så vill vi köpa in en till för att täcka hela behovet. Det kan göra stor skillnad med ytterligare en helikopter som kan hämta människor på öarna i skärgården eller som bor långt ifrån ett sjukhus.

Akuten måste bli effektivare, det är inte acceptabelt att få vänta i flera timmar i väntan på vård. Vi vill att att man som längst ska sitta en timme i akuten innan man får träffa en läkare. Detta kan uppnås bland annat genom att anställa fler läkare som får jobb på akutavdelningen, istället för att hämtas från andra avdelningar som det ser ut i dagsläget. Ett annat sätt att redan i ambulansen kunna ställa diagnos och skicka in patientuppgifter för att på så sätt ta patienten direkt till operationssalen och skippa mellanhänder.

Moderaterna siktar på att fördubbla antalet resenärer med Västtrafik till 2020, något som flera andra partier också skiver under på. Miljöpartiet till exempel vill att alla resor, oavsett om man åker från Kinna till gymnasiet eller ända till Göteborg, ska endast kosta 10 kr och att månadskort som mest ska kosta 500 kr. Detta är självklart jättebra, i en perfekt värld där allting är gratis. Vi bor dock inte i denna perfekta värld och måste inse att finasieringen för detta både kommer att innebära höjd skatt och minskade resurser för sjukvården. Ett annat problem är att fler resenärer betyder främst ökade antal passagerare under rusningstrafik. De nya bussar och tåg som köps in för att täcka det ökade behövet kommer att stå tomma resten av dagen, vilket också är ett problem som måste lösas. Moderaterna vill därför snarare effektivisera kolllektivtrafiken i den form den är idag och har insett att födubbla antalet resenärer om 9 år är ett mål man bör sträva mot men kanske inte uppnår.

Något som Moderaterna har kämpat för de senaste 10 åren är att Skene sjukhus ska bli självständigt med egen styrelse och inte vara en del av SÄS. Socialdemokraterna är emot detta men vi är övertygade om att det är en förutsättning för att det ska vara en fungerande och effektiv verksamhet.

Sådärja, några punkter om vad Moderaterna vill åstadkomma om de komme till makten. Hoppas att du följer med i debatten den knappa månaden som är kvar till valet och glöm inte att rösta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0